Povežite se s nama

Zabava & Stil

Počeo je 20. po redu Špancirfest, evo što vas čeka prvi dan festivala

Objavljeno:

- dana

Započeo je 20. po redu Špancirfest i Varaždin će u ovih deset dana, koliko se održava festival, živjeti “sto na sat”.

Glavne zvijezde prvog dana Špancirfesta su Bajaga i Instruktori koji će u 22 sata nastupiti na pozornici Stari grad i Amira Medunjanin čiji koncert se kod Vile Bedeković očekuje od 21 sat.

Za najmlađe tu su Lutkina kuća, Slamonija, makeover, gumi-gumi u Parku kreative u Habdelićevoj ulici. Na Korzu se od 17 i 19 sati očekuje nastup nagrađivane i na svim kontinentima hvaljene cirkuske skupine PanGottic.

Špancireri će također od 20 sati na Korzu uživati u nastupu poznatih Čakovčana Scifidelity Orchestra.

Zabava & Stil

Prvi put u Arenu Varaždin stiže grupa Dalmatino, evo kada je koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Dalmatino/Facebook

Prvi put u Arenu Varaždin stiže grupa Dalmatino, a sa sobom donose legendarne hitove.

Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine spektakularnim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina svoje grupe, koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po Hrvatskoj i svijetu.

Debitantski album Cukar i sol su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Ditelina s čet’ri lista, kao i najnoviji singl Refužo, danas su već dio opće pop-kulture.

U novu 2023. Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću te za posjetom mjesta na kojima još nisu svirali i dvorana koje su im želja još iz djetinjstva.

Tri su puta rasprodali koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u prosincu 2022. isto su postigli u zagrebačkoj Areni, dok su u svome Splitu do zadnjeg mjesta ispunili legendarnu dvoranu Gripe.

Za ovu godinu najavili su veliki koncert u varaždinskoj Areni koji će se održati 10. studenoga s početkom u 20 sati.

Obožavatelji su u iščekivanju izvedba mnogobrojnih hitova u Areni Varaždin, gdje će vokal i gitara Ivo Jagnjić te Zdravko Sunara na bubnjevima, pokušati nadmašiti svoje dosadašnje koncertne uspjehe.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

VIDEO Lana Lovreković i Dario Terglav bude emocije uz novu baladu „Samo ti si ona“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Screenshot/YouTube

Nakon dva uspješna singla „Dalje plešeš sam“ i „Riječi pogrešne“ pod izdavaštvom Menarta, Lana Lovreković se, u duetu s Dariom Terglavom, obraća malo starijoj publici emotivnom baladom „Samo ti si ona“.

– Dugo sam razmišljala o tome da napravim duet, ali sam osjećala da treba doći onaj moment kada se “poslože sve kockice“. Čim sam čula prve taktove demo snimke „Samo ti si ona“, znala sam da je to to! Daria sam upoznala sasvim slučajno preko svog skladatelja Marka Tomasovića i izvršne producentice Ane Borić. Kliknuli smo na prvu i oduševio me koliko je opušten i zabavan – rekla nam Lana.

Dario Terglav je glazbenik iz Rijeke, osobito poznat publici na području Istre i Kvarnera jer je sudjelovao na mnogim festivalima te ga često imaju priliku slušati na njegovim brojnim nastupima.

– Lanu pratim od početka njene suradnje s Markom Tomasovićem i Anom Borić. Jako mi se sviđa njezin vokal i način interpretacije pa sam bez razmišljanja pristao na ideju da napravimo zajedno pjesmu jer sam znao da će biti pun pogodak! – priznaje Dario.

Tekst pjesme napisala je Štefanija Soldan, uglazbio Marko Tomasović, a za aranžman je zaslužan Aleksandar Valenčić. Spot je snimala i montirala Marija Tadić, dok je za cijeli proces stvaranja i suradnje bila zadužena izvršna producentica Ana Borić.

– Ova pjesma u sebi nosi jako puno emocije, što tekstom, što aranžmanom. Nadamo se da će se i publika pronaći u toj emociji u jednakoj količini koliko je i nama bio užitak stvarati je – poručuju Lana i Dario.

Spot za pjesmu „Samo ti si ona“ pogledajte u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje