Povežite se s nama

Događanja

Stara računala i dobar party uz ABOP-ovce na Korzu, muldimedijalna zabava se nastavlja

Objavljeno:

- dana

POČEO JE IMPUT FESTIVAL U VARAŽDINU

Otvorenjem izložbe starih računala i informatičke tehnologije riječkog muzeja Peek&Pokea u Stančićevoj galeriji, s kojom su se mnogi vratili u prošlost, a potom i interaktivnog dijela izložbe starih računala i 3D mapirane instalacije u palači Herzer te koncertom ABOP-a (After je bolji od partija) na Korzu u Varaždinu je jučer započeo dugonajavljivani IMPUT festival.

Riječ je o bandu koji stvara “electro party” atmosferu, dok je za vizualni dio nihovog nastupa zaslužan Kliff, poznati hrvatski video umjetnik. Spoj Kliffovih videoinstalacija i glazbe ABOP-a zajedno su na varaždinskom Korzu jučer stvorili doživljaj kakav će Varaždinci još dugo pamtiti.  Zabava se nastavila s DJ Venom, popularnim klupskim DJ i turntablistom koji je Varaždince na nogama držao do ranih jutarnjih sati.

Cloudfactory & Kexie, Rising Istinct…

IMPUT festival nastavlja se i danas. Večeras u 21.30 sati na Korzu nastupa tandem Cloudfactory & Kexie. Njihov DJ set bit će popraćen 3D mappingom kolektiva FnF5. Iza imena Kexie skriva se Varaždinka Ksenija Ladić koja trenutno studira eksperimentalnu upotrebu zvuka i auditivni dizajn u medijima na berlinskom sveučilištu. Nakon njih, u 23 sata slijedi live audio visual performance Rising Istinct.

Večeras nastupa i DJ Mixel uz Diskobajagi, u sklopu Špancirfestovog partija zagrijavanja.

Riječ je o novom audio-video radu Varaždinaca Emila Hercega i Luke Bunića u kojem progovaraju o pojedinim ljudskim instinktima koji u današnje vrijeme naglog razvoja tehnologije i potrošačkog života sve više padaju u drugi plan. Potom nastupa DJ Mixel uz Diskobajagi, u sklopu Špancirfestovog partija zagrijavanja. Definirajuci svoj zvuk kroz prizmu eksperimentiranja svim žanrovima elektronike, s naglaskom na “cosmic” elektro zvuk, DJ Mixel zadobio je pažnju izbirljive publike, pa se nadamo da će i Varaždinaca.

IMPUT festival traje sve do utorka, a organiziran je uz podršku Grada Varaždina, varaždinske Turističke zajednice, Grada Varaždina, tvrtki Mobilisis i ALPHA-M računala, kao ni strateškog partnera, Microsoft Innovation centra Varaždin. Više informacija o festivalu i sudionicima te kompletnu programsku satnicu možete pronaći na web stranici festival www.imput.org

 

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje