Povežite se s nama

Život i društvo

Počeo sudar titana varaždinskih vrtićara – čak 550 mališana na Olimpijskom festivalu

Objavljeno:

- dana

Olimpijski festival vrtića

Mališani iz 11 varaždinskih dječjih vrtića započeli su druženje na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina. Radionicu „Najdraži sport“ je vodio akademski kipar Ivan Mladenović.

Prvi sudar malih titana održao se jučer, 12. svibnja, u sportskoj dvorani u Graberju na likovnoj radionici.

Olimpijada se nastavlja u ponedjeljak plivanjem na Gradskim bazenima, u utorak je na rasporedu tenis na terenima Varteksa, a u srijedu od 10 ujutro  vožnja spretnosti biciklom na Kapucinskom trgu.

Veliko finale je u četvrtak na stadionu Sloboda. Prijavljeno je 550 mališana, koji će se natjecati u atletskim disciplinama, skoku u dalj, trčanju na 50 metara, bacanju loptice te štafeti 4×25 metara, kao i nogometu, sve za djevojčice i dječake.

Ali prije svega će se održati mimohod sudionika i paljenje olimpijske vatre.

Olimpijski festival organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i to je priredba koja tradicionalno na Slobodi okuplja najveći broj gledatelja.

Na Olimpijskom festivalu će se okupiti polaznici dječjih vrtića „Bajka“, „Čira-Čara“, „Društvo Naša djeca“, „Palčić“, „Panda“, „Pinokio“, „Sv. Uršula“, „Vlakić“, „Zečić“, „Zeko“ te Dječjeg vrtića „Varaždin“ (Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska).

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje