Povežite se s nama

Međimurje

Počinje 11. izdanje Kros lige: u subotu start 1. kola popularne „Globetke“

Foto: Atletski klub Međimurje

Objavljeno:

- dana

Iz Atletskog kluba Međimurje pozivaju sve zainteresirane trkače da im se pridruže u novom, 11. izdanju popularne Kros lige „Globetka“. Predviđeno je održavanje osam kola od kojih će se pet trčati u prvom dijelu sezone, a tri u drugom.

– No, poučeni situacijom u posljednje dvije godine u kojima su se zbog pandemije koronavirsa uvodile rigorozne mjere, nije isključeno i odgađanje ili otkazivanje utrka, što se nadamo ipak neće dogoditi – poručuju organizatori.

Prvo kolo na rasporedu je već ove subote, 22. siječnja, sa startom u 13 sati. Sljedeća kola, ukoliko ne bude odgoda ili otkazivanja trebala bi se odvijati prema sljedećem rasporedu: 2. kolo – 8. ožujka u 17 sati, 3. kolo – 12. travnja u 18 sati, 4. kolo – 3. svibnja u 18 sati, 5. kolo – 7. lipnja u 19 sati, 6. kolo – 6. rujna u 18 sati, 7. kolo – 4. listopada u 17 sati i 8. kolo – 12. studenoga u 14 sati.

Trkači će moći sudjelovati na dvije trase za trčanje i to onoj od 7,8 kilometara te kraćoj od 3,6 kilometara. Starta se s razmakom od pet minuta s time da najprije startaju trkači i hodači na kraćoj dionici, a nakon njih oni na dužoj. Start i cilj se nalaze na pješačkoj stazi u Ulici Globetka preko puta stadiona Sportsko rekreacijskog centra Mladost.

– Kros liga je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, uz mogućnost svladavanja staze trčanjem ili hodanjem. Bodovanje i podjela nagrada za ukupni poredak obavit će se za trkače na obje dionice u kategoriji juniorki i juniora, seniorki i seniora te veteranki i veterana, dok hodači imaju samo jednu kategoriju. U ukupan zbroj bodova ulazi šest najboljih kola za svakog natjecatelja, a za sudjelovanje u sedam ili osam utrka može se osvojiti po 10 bonus bodova – dodaju iz AK Međimurje.

Startnina za sudjelovanje u svih osam kola iznosi 150 kuna ukoliko se iznos plaća odjednom. Ako se pak sudionik odluči plaćati svaku utrku zasebno tada sudjelovanje po kolu iznosi 30 kuna.

Po završetku natjecanje najboljim pojedincima bit će uručena nagrade. Po troje prvoplasiranih u svim kategorijama dobit će medalje, a troje najboljih u ukupnom poretku u ženskoj i muškoj konkurenciji svoje će vitrini obogatiti i peharima. Svi sudionici koji nastupe na barem četiri kola ili koji će uplatiti ukupni iznos startnine od 150 kuna odjednom, na poklon dobivaju majicu s obilježjima Kros lige „Globetka“.

Međimurje

U čakovečkome Muzeju 21. svibnja Dan otvorenih vrata i druženje sa Stephanom Lupinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana Grada Čakovca, u subotu, 21. svibnja, od 10 do 14 sati posjet je Muzeju Međimurja Čakovec i Muzeju nematerijalne baštine “Riznica Međimurja” besplatan.

Istog dana od 12 do 14 sati organizira se i “Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom” u multimedijalnoj dvorani “Riznice”, a tom prilikom će pobjednici na nagradnom natječaju “Biti na tronu” Ines Mezgi biti uručena i prigodna nagrada.

Muzej organizira neformalno druženje s autorom zbog velike posjećenosti izložbe “Lupinizam” u Muzeju Međimurja Čakovec.

– Dođite, osobno se upoznajte i pitajte što Vas zanima! – poručuju iz Muzeja.

Nastavite čitati

Međimurje

Akcija “Katruže za katružu” nastavlja se sljedeće dvije subote, nek’ Međimurje miriše na solidarnost i ovo prekrasno cvijeće!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja, kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

U Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog.

U Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće.

Na Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće.

U Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 ispred općinske zgrade.

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja, od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa “Filiae Croatiae”.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na katruže! – kažu iz Međimurske zaklade solidarnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje