Povežite se s nama

Ostali sportovi

Počinje 33. Zimsko prvenstvo Varaždina

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Sutra, 15. prosinca u 15 sati počinje 33. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Svi predsjednikovi ljudi! Ovako bismo se mogli našaliti u najavi početka 33. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu koje počinje sutra, 15. prosinca u simboličnih 15 sati. Naime, prvu će utakmicu turnira – i prvu malonogometnu u povijesti Arene Varaždin uopće – odigrati momčadi Caffe bara Valentino iz Gojanca i MNK Ljubeščice iz istoimenog mjesta. Predsjednik drugospomenutoga kluba je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić, dok za Valentino igraju pretežno igrači Plitvice iz Gojanca, čiji je predsjednik Božo Crnković ujedno i – dopredsjednik ŽNS-a. Dodamo li da matični nogometni savez, ŽNS Varaždin koji je ujedno i suorganizator ovog turnira, ima dva dopredsjednika i da je drugi Miroslav Bunić iz tvrtke Zagorje Tehnobeton, a organizator turnira je Max Bögl Tehnobeton – simbolika je potpuna.

Naravno, sve spomenuto puka je slučajnost, splet čitavog niza podudarnosti – od prve prijave na turnir baš ekipe CB Valentino preko odluke organizatora da prvoprijavljena ekipa i otvori turnir pa do ishoda ždrijeba koji je Gojančane stavio u skupinu s Ljubeščicom. Sve u svemu, uvodna utakmica Gojančana i Ljubeščana bit će prava najava vrhunskog malog nogometa koji nas očekuje već prvog vikenda održavanja. Već u drugoj utakmici i prvi međužupanijski ogled, između MIP Weylanda iz Pušćina predvođenog dobro znanim Stanislavom Totom i ekipe Fotex CBB u čijim redovima igra veliki broj igrača NK Zeline, kluba koji je ovog tjedna umalo potpisao senzaciju usred Poljuda, u četvrtfinalu HN kupa. Potom na scenu stupaju Podravci i Međimurci, MOD iz Koprivnice i čakovečka ekipa Nenada Orehovca pod imenom Klesar Bratković – Zeitgaist.

A onda dolazi vrijeme i za jaku ZG-scenu. Studio Valore skriva zapravo dvije ekipe u jednoj, dobro znani Bilić Erić Security i spomenuti Studio Valore. Mario Rac, Mario Palić, Krešo Čutura, bivši varteksovac Mirko Plantić – samo su neki igrači ove momčadi. A na drugoj strani MNK Kneginec za koji će, kako saznajemo, zaigrati „ostatak Zeline iz Varteksa“ – Karlo Šimek, Mario Brlečić… U „trokutu“ s Valoreom i Knegincom predstavit će se i Elbi Basler, još jedna sjajna ZG-momčad s Kutije šibica sa sjajnim Ivicom Šafarom, Dejanom Bekom…

Središnja utakmica večeri po svemu će sudeći biti ona između Hudek Trgotransa & Cavallo bara za koju nastupa dobar dio momčadi aktualnog malonogometnog prvoligaša Novog Marofa kontra ekipe Kosport iz Strahoninca. Atrakcije neće nedostajati i u prezentaciji nedeljanečke nogometne scene, predstavit će se i CB Kitris i Varaždinski zug, s druge strane ekipe iz Druškovca (Sloga CB Brlafa) i Sračinca (CB Zeus). U kasnijem terminu na parket Arene će i NK Varaždin škola nogometa, Lexi iz Klenovnika, ŠD Makojišće i predstavnik varaždinske Banfice – CB Afrika.

U nedjelju manje utakmica, sedam, ali – super atraktivnih! Stiže krapinski Auto Čavelj, momčad Kristijana Kunšteka, a posebno bi atraktivno moglo biti u srazu jakog Bistroa Z3 s nekoliko igrača Policijske uprave Varaždinske (Lukavečki, Herceg…) kontra sastava Moja-putovanja.com u čijim su redovima igrači aktualnog županijskog prvaka Zelengaja. Dolazi i zagrebački Lilly, ali i – s dalekog Brača – Konoba Tomić! I jedni i drugi dva puta će na parket, atraktivno će biti sigurno u srazu s Auto Florijanićom, odličnom trnovečkom ekipom za koju će zaigrati i Robert Težački, Zoran Ivančić…

Sve u svemu, čeka nas sjajan malonogometni vikend, evo kompletnog rasporeda utakmica:

SUBOTA, 15.12.2012.

15:00 CB VALENTINO (Gojanec) – MNK LJUBEŠČICA
15:40 MIP WEYLAND (Pušćine) – FOTEX CBB (Varaždin)
16:20 MOD (Koprivnica) – KLESAR BRATKOVIĆ ZEITGAIST (ČK)
17:00 STUDIO VALORE (Zagreb) – MNK KNEGINEC
17:40 SLOGA CB BRLAFA (Druškovec) – CB KITRIS (Nedeljanec)
18:20 MNK KNEGINEC – ELBI BASLER (Zagreb)
19:00 RUDAR ’47 (Ladanje) – ENVY BAR PP (Varaždin)
19:40 STUDIO VALORE (Zagreb) – ELBI BASLER (Zagreb)
20:20 HUDEK TRGOTRANS / CAVALLO – KOSPORT (Strahoninec)
21:00 CB ZEUS (Sračinec) – VARAŽDINSKI ZUG (Nedeljanec)
21:40 TC LEXI (Klenovnik) – NK VARAŽDIN ŠN
22:20 SD MAKOJIŠĆE – CB AFRIKA (Varaždin)

NEDJELJA, 16.12.2012.

18:00 MNK LJUBEŠČICA – AUTO ČAVELJ (Krapina)
18:40 MOJA-PUTOVANJA.COM (Vž) – BISTRO Z3 (Završje)
19:20 CB VALENTINO (Gojanec) – AUTO ČAVELJ (Krapina)
20:00 VELEUČILIŠTE VARAŽDIN – LILLY (Zagreb)
20:40 KONOBA TOMIĆ (Brač) – IGEA (Varaždin)
21:20 LILLY (Zagreb) – AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec)
22:00 KONOBA TOMIĆ (Brač) – NK DUBRAVKA (Turčin)

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje