Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje akcija “Pomagati je lako”: u Varaždin stiže i Oliver Dragojević

Objavljeno:

- dana

HRVATSKI CARITAS I LIDL

Tracionalna nacionalna humanitarna akcija “Pomagati je lako”, koju provodi Hrvatski Caritas u suradnji s Lidlom, počinje sutra, a trajat će šest tjedana, sve do 7. prosinca.

Poziv svim stanovnicima Hrvatske na zajedništvo s najsiromašnijima bit će poslan iz Varaždina.

Ispred varaždinske trgovine Lidla u ponedjeljak 27. listopada u 11 sati stići će i poznati pjevač Oliver Dragojević, koji će zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa, varaždinskim biskupom i drugim gostima pozvati sve građane da se uključe u akciju.

Kako pomoći?

– Akcija “Pomagati je lako!” provodi se na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Ona uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (85) i sve nad/biskupijske Caritase (17), a realizira se tako da građani u Lidlu kupljene proizvode koje žele darovati odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih raspodjeljuje korisnicima – pojašnjavaju u Caritasu.

Lanac darivanja u Varaždinu će pokrenuti gosti koji će sami obići trgovinu i kupiti trajne proizvode.

Sve će pratiti pjesma, za što će biti zaduženi “Pajdaši”, dok će program voditi Iva Šulentić.

Ujedno će biti postavljena izložba likovnih i literarnih radova djeca iz vrtića Sv. Uršule iz Varaždina.

Izvor:
Foto: jatrgovac.com

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje