Povežite se s nama

Život i društvo

Počela je akcija “Solidarnost na djelu” koja će se do kraja listopada provoditi po školama

Objavljeno:

- dana

OD 13. DO 31. LISTOPADA

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 44. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu”, koja počinje sutra, 13. listopada na području cijele Hrvatske.

Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, na našem području akcija će trajati sve do 31. listopada ove godine.

Cilj – razvijanje solidarnosti među djecom i mladima

U ovoj akciji kao i svake godine sudjeluju osnovne i srednje škole grada Varaždina i okolnih općina, budući da je, uz osnovnu svrhu prikupljanja sredstava, cilj ove sabirne akcije razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva, a za poklonjeni novac bit će uručen novčani bon – označivač stranica u vrijednosti od 5 kuna i/ili bon zahvalnosti numeriran u apoenu od 1 kune, numeriran i ovjeren žigom GDCK Varaždin.

Odlukom Odbora GDCK Varaždin 50% prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošeg materijalnog statusa (nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji će se uključiti u ovu akciju i na taj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Inače, akcija će se provoditi i na području Ivanca.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje