Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje “Ljeto na Stančiću”: led u petak probijaju Varaždinci, grupa The Groovebox

Objavljeno:

- dana

NE PROPUSTITE

U petak, 16. lipnja počinje “Ljeto na Stančiću”, glazbena manifestacija tijekom koje će sve do 11. kolovoza održavati brojni koncerti u kojima će uživati Varaždinci i njihovi gosti.

Ovogodišnju manifestaciju otvaraju Varaždinci – The Groovebox. Riječ je o mladom varaždinskom bendu na čelu s Nevenom Stipčićem kojeg mnogi znaju iz popularnog glazbenog showa The Voice.

Domaći i strani hitovi, zabava zagarantirana!

The Groovebox je bend “skrojen” za ljubitelje kvalitetne glazbe. Na njihovom repertoaru su brojni hitovi domaćih izvođača, ali i stranih od kojih svakako treba spomenuti Jamas Browna, Princea, George Michaela i brojne druge.
– Pozivam sve Varaždince da u petak dođu i uživaju u svirci Varaždinaca, ali i ostalim koncertima koje smo pripremili sve do 11. kolovoza – rekla je Martina Pakšec iz PRLady marketinške agencije, organizatora “Ljeta na Stančiću”.
Tijekom ovogodišnje manifestacije bit će održano ukupno 17 koncerata. Svi počinju u 21 sati i trajui do ponoći, a u slučaju lošeg vremena koncert se odgađa na alternativnu srijedu. Za osvježenje će se pobrinuti Somersby tim, a idućeg dana za zabavu je zaslužan DJ Simon M.
Generalni sponzori “Ljeta u Varaždinu” su Myway, Mea culpa, kavana Galerija i caffe bar Sermage, a medijski pokrovitelj Regionalni tjednik.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Državni zavod za statistiku na presici govorio o padu broja katolika: Građani su trebali pažljivije pročitati pitanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lidija Brković, Foto: ec.europa.eu

Državni zavod za statistiku službeno je predstavio konačne rezultate Popisa stanovništva. Konferenciju za medije otvorila je glavna ravnateljica DZS-a, Lidija Brković.

Rekla je da je cilj ove konferencije razjasniti pojedine nejasnoće koje su se pojavile kada je DZS prije tri tjedna objavio rezultate popisa stanovništa, dodajući kako su kontrolori obilazili domove stanovnika da bi provjerili već obavljeno samopopisivanje, piše telegram.hr.

U Varaždinskoj županiji čak je 12 % manje katolika nego prije 10 godina, a u Međimurju 16 %

Zbrku su, podsjetimo, stvorili rezultati popisa prema religiji, kad je otkriveno da je broj katolika dramatično pao. Kasnije se ispostavilo da je pad ipak manji; došlo je, naime, do propusta prilikom sastavljanja upitnika u popisu.

No, na današnjoj presici čelni ljudi DZS-a pogrešku nisu priznali. “Pored pitanja, bilo je i metodološko objašnjenje, trebali su samo pročitati”, kazali su. “Pitanja o vjeri bila su jasno postavljena. Bilo je to potpuno otvoreno pitanje o kojem su se građani sami izjašnjavali, sami su i upisivali odgovor na ovo pitanje. Tijekom popisivanja na terenu popisivač ni u kojem slučaju nije smio sugerirati odgovor. Osoba se mogla slobodno izjasniti, odgovori su se tako i bilježili”, naglasila je Brković.

“Podaci o vjeri ne validiraju se s drugim podacima. U popisu 2011. bilo je pitanje poluotvorenog tipa” naglasila je Brković. Na presici je nekoliko puta ponovljeno kako su “građani trebali pažljivije pročitati pitanja”.

Nastavite čitati

Život i društvo

Proširuje se javna rasvjeta na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na cijelom području Grada Lepoglave, uz rekonstrukciju dijela niskonaponske mreže, provodi se proširenje i obnova javne rasvjete koju financira Grad Lepoglava.

Nedavno su završeni 216.079 kuna vrijedni radovi na proširenju javne rasvjete na području Mjesnog odbora Zlogonje gdje je niskonaponska mreža proširena s 25 novih električnih stupova na koje je postavljeno 14 novih LED lampi javne rasvjete. Obnovljena je javna rasvjeta u Mjesnom odboru Kamenica, uz prilaznu cestu prema kameničkoj osnovnoj školi gdje su, uz obnovu kandelabera, postojećih devet lampi javne rasvjete zamijenjene novim led rasvjetnim tijelima. Vrijednost navedenih radova iznosila je 74.374 kuna.

Proširenje javne rasvjete Grad Lepoglava provodi i na područjima drugih gradskih mjesnih odbora, a prema predloženim planovima i programima mjesnih odbora. Za te je potrebe Grad Lepoglava nabavio nova LED rasvjetna tijela u vrijednosti od 75.000 kuna dok će radovi njihova postavljanja iznositi 41.093 kune.

– U skladu s potrebama, koje putem mjesnih odbora iskazuju sami građani, proširujemo i obnavljamo javnu rasvjetu na cijelom gradskom području povećavajući tako sigurnost građana, posebice u prometu. Proširenje i obnovu javne rasvjete izvodimo postavljanjem novih led rasvjetnih tijela koja su energetski i, u konačnici, financijski isplativija, ekološki prihvatljivija te daju kvalitetnije osvijetljene – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Zahvaljujući ugovorima koje je Grad Lepoglava unaprijed sklopio, cijena troška električne energije za javu rasvjetu neće mijenjati, odnosno povećavati do kraja godine pa tako, što se troškova tiče, do kraja godine neće biti potreba za redukcijama u sustavu javne rasvjete na području Grada Lepoglave.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje