Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje “Ljeto na Stančiću”: led u petak probijaju Varaždinci, grupa The Groovebox

Objavljeno:

- dana

NE PROPUSTITE

U petak, 16. lipnja počinje “Ljeto na Stančiću”, glazbena manifestacija tijekom koje će sve do 11. kolovoza održavati brojni koncerti u kojima će uživati Varaždinci i njihovi gosti.

Ovogodišnju manifestaciju otvaraju Varaždinci – The Groovebox. Riječ je o mladom varaždinskom bendu na čelu s Nevenom Stipčićem kojeg mnogi znaju iz popularnog glazbenog showa The Voice.

Domaći i strani hitovi, zabava zagarantirana!

The Groovebox je bend “skrojen” za ljubitelje kvalitetne glazbe. Na njihovom repertoaru su brojni hitovi domaćih izvođača, ali i stranih od kojih svakako treba spomenuti Jamas Browna, Princea, George Michaela i brojne druge.
– Pozivam sve Varaždince da u petak dođu i uživaju u svirci Varaždinaca, ali i ostalim koncertima koje smo pripremili sve do 11. kolovoza – rekla je Martina Pakšec iz PRLady marketinške agencije, organizatora “Ljeta na Stančiću”.
Tijekom ovogodišnje manifestacije bit će održano ukupno 17 koncerata. Svi počinju u 21 sati i trajui do ponoći, a u slučaju lošeg vremena koncert se odgađa na alternativnu srijedu. Za osvježenje će se pobrinuti Somersby tim, a idućeg dana za zabavu je zaslužan DJ Simon M.
Generalni sponzori “Ljeta u Varaždinu” su Myway, Mea culpa, kavana Galerija i caffe bar Sermage, a medijski pokrovitelj Regionalni tjednik.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje