Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje “Ljeto na Stančiću”: led u petak probijaju Varaždinci, grupa The Groovebox

Objavljeno:

- dana

NE PROPUSTITE

U petak, 16. lipnja počinje “Ljeto na Stančiću”, glazbena manifestacija tijekom koje će sve do 11. kolovoza održavati brojni koncerti u kojima će uživati Varaždinci i njihovi gosti.

Ovogodišnju manifestaciju otvaraju Varaždinci – The Groovebox. Riječ je o mladom varaždinskom bendu na čelu s Nevenom Stipčićem kojeg mnogi znaju iz popularnog glazbenog showa The Voice.

Domaći i strani hitovi, zabava zagarantirana!

The Groovebox je bend “skrojen” za ljubitelje kvalitetne glazbe. Na njihovom repertoaru su brojni hitovi domaćih izvođača, ali i stranih od kojih svakako treba spomenuti Jamas Browna, Princea, George Michaela i brojne druge.
– Pozivam sve Varaždince da u petak dođu i uživaju u svirci Varaždinaca, ali i ostalim koncertima koje smo pripremili sve do 11. kolovoza – rekla je Martina Pakšec iz PRLady marketinške agencije, organizatora “Ljeta na Stančiću”.
Tijekom ovogodišnje manifestacije bit će održano ukupno 17 koncerata. Svi počinju u 21 sati i trajui do ponoći, a u slučaju lošeg vremena koncert se odgađa na alternativnu srijedu. Za osvježenje će se pobrinuti Somersby tim, a idućeg dana za zabavu je zaslužan DJ Simon M.
Generalni sponzori “Ljeta u Varaždinu” su Myway, Mea culpa, kavana Galerija i caffe bar Sermage, a medijski pokrovitelj Regionalni tjednik.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!