Povežite se s nama

Život i društvo

Počinje uređenje grobnih kuća u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu

Objavljeno:

- dana

Načelnik Bednje Damir Poljak je u nazočnosti svog zamjenika Ivice Hrenića s direktorom tvrtke TTG d.o.o. iz Donje Višnjice Tomom Zgrepcem potpisao ugovor o uređenju grobnih kuća i groblja u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu.

U njihovo uređenje ukupno će biti uloženo 621.800 kuna, pri čemu radove iznosom od 339.000 kuća sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz programa „Uređenje stanovanja i komunalnog gospodarstva“.

Na groblju u Bednji glavnina radova izvodit će se na grobnoj kući, na kojoj će biti postavljen novi pokrov, obavit će se i fasadersko-ličilački radovi te urediti staza i obloga stubišta.

Slični opseg radova bit će obavljen i na grobnoj kući u Cvetlinu, dok će se na mrtvačnici u Vrbnu, uz uređenje fasade i bojanje prostora, obaviti i krovopokrivački radovi te izgradnja ograde.

Završetak svih radova predviđen je do polovice listopada, što znači da će za blagdan Svih svetih groblja u novom ruhu dočekati brojne posjetitelje koji tih dana dolaze u obilazak posljednjih počivališta svojih najdražih.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati