Povežite se s nama

Život i društvo

Počinju Dani Grada Novog Marofa: dolaze Mejaši i Opća Opasnost, održava se i utrka u štiklama

Objavljeno:

- dana

Kulturno-zabavni programi

Tijekom cijelog lipnja Marofčani će povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog i obilježavanja Dana Grada Novog Marofa moći uživati u raznim kulturno-zabavnim programima.

Dani Grada Novog Marofa obilježavaju se kroz cijeli mjesec lipanj, no centralna će događanja biti od 09. do 13. lipnja.

U petak, 9. lipnja, među ostalog, sve posjetitelje kod zgrade Srednje škole Novi Marof očekuje prezentacija streličarstva, a u 19 sati ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin održava se Klapska večer. Za djecu je u parku KC Ivan Rabuzin organiziran dječji kutak gdje će djeca moći od 20 sati uživati u ljetnom kinu. Oni malo stariji moći će uživati u koncertu Mejaša koji se održava na glavnoj pozornici kod parkirališta Doma zdravlja.

U subotu, 10. lipnja, posjetitelji će moći sudjelovati na Obrtničkom kotliću gdje će se natjecati u pripremi gulaša. U poslijepodnevnim satima održava se utrka u štiklama, a na glavnoj pozornici nastupit će Opća opasnost.

U nedjelju, 11. lipnja u jutarnjim satima održava se prezentacija oldtimer vozila, dok je poslijepodne rezervirano za nastup folklornih društva. U utorak, 13. lipnja, o Osnovnoj školi Novi Marof održava se izložba likovne monografije Franje Klopotana, a u 18 sati počinje procesija gradom s relikvijama Sv. Antuna Padovanskog, uz pratnju limene glazbe.

Izvor: Grad Novi Marof
Foto:

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!