Povežite se s nama

Život i društvo

Počinju Dani Grada Novog Marofa: dolaze Mejaši i Opća Opasnost, održava se i utrka u štiklama

Objavljeno:

- dana

Kulturno-zabavni programi

Tijekom cijelog lipnja Marofčani će povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog i obilježavanja Dana Grada Novog Marofa moći uživati u raznim kulturno-zabavnim programima.

Dani Grada Novog Marofa obilježavaju se kroz cijeli mjesec lipanj, no centralna će događanja biti od 09. do 13. lipnja.

U petak, 9. lipnja, među ostalog, sve posjetitelje kod zgrade Srednje škole Novi Marof očekuje prezentacija streličarstva, a u 19 sati ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin održava se Klapska večer. Za djecu je u parku KC Ivan Rabuzin organiziran dječji kutak gdje će djeca moći od 20 sati uživati u ljetnom kinu. Oni malo stariji moći će uživati u koncertu Mejaša koji se održava na glavnoj pozornici kod parkirališta Doma zdravlja.

U subotu, 10. lipnja, posjetitelji će moći sudjelovati na Obrtničkom kotliću gdje će se natjecati u pripremi gulaša. U poslijepodnevnim satima održava se utrka u štiklama, a na glavnoj pozornici nastupit će Opća opasnost.

U nedjelju, 11. lipnja u jutarnjim satima održava se prezentacija oldtimer vozila, dok je poslijepodne rezervirano za nastup folklornih društva. U utorak, 13. lipnja, o Osnovnoj školi Novi Marof održava se izložba likovne monografije Franje Klopotana, a u 18 sati počinje procesija gradom s relikvijama Sv. Antuna Padovanskog, uz pratnju limene glazbe.

Izvor: Grad Novi Marof
Foto:

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje