Povežite se s nama

U fokusu

Pod motom “Varaždin za Hrvatsku” obilježit će se 25. godina oslobođenja Varaždina i Dan branitelja

Objavljeno:

- dana

POZNAT PROGRAM ZA 22. RUJNA

– Bit će to veličanstvena proslava kakvu naši branitelji zaslužuju – najavio je Anđelko Stričak, predsjednik Radnog odbora za pripremu proslave velike obljetnice, 25. godišnjice Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije danas u Županijskoj palači na predstavljanju programa.

U protekla dva mjeseca sve braniteljske udruge u suradnji s predstavnicima Grada Varaždina i Varaždinske županije, te Ministarstvom obrane radili su na pripremi ovog velikog jubileja koji će se obilježavati nekoliko dana pod geslom “Varaždin za Hrvatsku”.

Biciklijada, maraton, mimohod i koncert

U subotu, 17. rujna održat će se biciklijada od Varaždin brega do Vinice, u nedjelju 18. rujna utrka oslobođenja Grada Varaždina, dok će u srijedu, 21. rujna biti služena sveta misa u varaždinskoj Katedrali. Istoga dana održati će se i javna tribina o ulozi Varaždinskih dana rata. U četvrtak, 22. rujna s početkom 17 sati održat će se mimohod varaždinskim ulicama, a na Kapucinskome trgu biti će prezentirano oružje, članovi tehničko-taktičkog zbora izvesti će svoj program, a nastupiti će i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga.

– Tiskat će se i brošura u kojoj će, uz Varaždinske dane rata, biti spomenute i sve ratne postrojbe iz Varaždinske županije i njihov ratni put. Tog dana, 22. rujna, apeliramo na sve ravnatelje škola da održesat povijesti s naglaskom na Varaždinske dane rata – rekao je Stričak.

– Apeliramo na sve ravnatelje škola da održe sat povijesti s naglaskom na Varaždinske dane rata – rekao je Stričak

Namjera ovih događanja je ponovno podsjetiti i spasiti od zaborava važnost koju je Varaždin dao za obranu Hrvatske.

– Ove godine se obilježava 25 godišnjica od Varaždinskih dana rata. Premalo se to spominje i o tome govori danas u Hrvatskoj. Na to ne možemo utjecati, ali ono što možemo je da generacijama koje dolaze ne dopustimo da zaborave što se ovdje događalo – rekao je gradonačelnik Goran Habuš. S tim se složio i župan Predrag Štromar.

– Ne smije se zaboraviti koliko je Varaždin dao za obranu Hrvatske. Padom oklopnog vojnog korpusa JNA i dobivanjem oružja otvoren je put oslobađanju naše domovine. Ovom proslavom želimo se sjetiti svih branitelja koji su bili ovdje i branili Varaždin i Varaždinsku županiju, ali i svih drugih branitelja koji su branili ostale krajeve Hrvatske u Domovinskom ratu – rekao je.  

Varaždinski dani rata su trajali od 15. do 22. rujna 1991. godine. Padom 32. korpusa JNA zaplijenjena je velika količina oružja koja je potom iskorištena za oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske. Prošle godine u lipnju, jednoglasnom odlukom vijećnika Županijske skupštine, odlučeno je da će branitelji Varaždinske županije dobiti svoj dan – 22. rujna, koji je prvi put obilježen prošle godine, kada je održan i mimohod.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pronađite posao po svojoj mjeri u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin. Poslodavac nudi stabilno i sigurno radno mjesto, rad na puno ili nepuno radno vrijeme uz stimulativna primanja. Prijave se zaprimaju do 27.01.2022. brzo i jednostavno putem brze prijave.

TS Prom trgovina d.o.o. zapošljava Komercijalista u prodaji priključnih gospodarskih vozila u Čakovcu. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. Traži se kandidat spreman na terenski rad sa završenom srednjom ili višom stručnom spremom te 2 godine radnog iskustva. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Električara (m/ž) u Novom Marofu. Prijave se zaprimaju do 26.01.2022. putem brze prijave.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Presečki Grupa d.o.o. zapošljava Automehaničara (m/ž). Rad se izvršava u Krapini i Varaždinu. Prijaviti se možete do 25.01.2022. putem brze prijave.

Summa-con d.o.o. traži Zavarivača (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a rok za prijavu je 18.02.2022. Poslodavac traži 5 radnika za izvršavanje zavarivačkih poslova. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Proizvodno-transportnog radnika (m/ž) u Novom Marofu. Posao uključuje slaganje gotovih proizvoda na drvene ili metalne palete, vizualnu kontrolu kvalitete proizvoda te etiketiranje istih. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. ovdje.

Metalska industrija Varaždin zapošljava Kontrolora na ispitnoj stanici (m/ž) u Varažidnu. Prijave se zaprimaju do 17.02.2022. Posao uključuje tlačno ispitivanje armature, vizualnu kontrolu te ispitivanje funkcionalnosti. Sve informacije potrebne za prijavu pronađite na linku.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak odgovorio na prozivku Čačića – kazao je oštro „ne“ reformističkim benđikama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

čačić stričak

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas se, 21. siječnja, osvrnuo na izjave Radimira Čačića u vezi ulaganja u Varaždinske Toplice. Prema riječima bivšeg župana, Stričak je iz Razvojnog sporazuma Sjever potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u novi hotelski kompleks na tom području.

– Projekt izgradnje hotela Jupiter vam je kao tibetanski Jeti. O njemu se priča, a nitko ga nije vidio. U našim smo arhivama vezano na tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz doba župana Štromara. Kao što bi rekao moj prethodnik „Pa nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati i napisati građevinsku dozvolu!“. Stoga pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, taj glavni ili idejni projekt vezan uz izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije od toga nema ničeg! Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever. Bez ičega, samo: „Mi želimo 600.000 kuna za razvoj hotela.“ – navodi Stričak.

Točno je, dodaje župan, da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, no ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela sa pet zvjezdica.

– Naravno da sam negdje u sedmome mjesecu prošle godine taj hotel maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju Kampusa FOI-ja. Kada se Fakultet izgradi kroz 10-ak godina i kada odškoluje i iznjedri tisuću mladih stručnjaka, ambicioznih i školovanih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. A uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. „Da“ Kampusu FOI-ja, „ne“ hotelu Jupiter, za što ne postoji ništa. “Da” obrazovanju, „ne“ reformističkim benđikama – oštro je ustvrdio župan Stričak.

Još jednom je prozvao bivšeg župana Čačića „neka donese taj projekt, neka ga vidimo“. – Možda je u Tibetu, tko zna? – pita se Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje