Povežite se s nama

Sport

Podbacili u završnicama setova

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U uzvratnom susretu Challenge Cupa odbojkaši OK SIP Šempeter bili su bolji od OKM Centrometal i zasluženo su izborili plasman u sljedeće kolo.

Obrana

Odbojkaši OKM Centrometal dobro su ušli u susret, do polovice prvog seta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Odlično je krenuo Kopačević, u tom periodu imao je dva blok-poena i jedan prolaz u napadu. Dobar je bio i Vincek. No, nakon nekoliko odličnih obrana u polju domaćih igrača i Šempeter stječe prednost od četiri poena. Na kraju osvajaju set s uvjerljivih 25:17.

Drugi set je sličio prvome. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu, čak Centrometal vodi 10:7. Međutim, domaći igrači se vraćaju u igru i slijedi igra bod za bod. Izjednačeno je još i na 16:16. Igra se lijepa odbojka obaju sastava. No, od tog trenutka Centrometal nije pronašao način kako da prođe u napadu i Šempeter s devet uzastopnih poena uzima i drugi set.

To je, najvjerojatnije, bio i prijelomni trenutak utakmice. Izgubiti lagano dva seta, u kojima su do dviju trećina tih setova bili u igri, odbojkaše Centrometala je očito uzdrmala, izgubili su samopouzdanje i treći set su domaći osvojili s 25:15, bez iznenađenja.

Zadovoljni

Polufinale Kupa: OK Mladost Ribola Kaštela – OKM Centrometal, srijeda, 28. prosinca, u 18 sati

Kod Centrometala najbolji je bio Kopačević, dok oni igrači koji su bili najbolji u prvom susretu, kao npr. Bogdanović, Posavec i Palinkaš, nisu imali svoj dan. U servis-poenima je bilo 3:2, a u blok-poenima 11:7 za domaće. Odbojkaši Šempetera bili su puno bolji u igri u obrani i to je presudilo da dobiju utakmicu tako uvjerljivo.
– Želim reći da smo zadovoljni kompletnim nastupom u ovom natjecanju – izjavio je v.d. trenera Jadranko Kirić. – Bila je ovo dobra promidžba našeg kluba, poglavito što smo ostvarili domaću pobjedu. Ipak je ovo jedna druga razina odbojke i drugačiji ambijent za igru. Danas smo dobar dio susreta igrali dobro, no tada su domaći igrači odigrali strašne poene u obrani, nešto što se u našoj ligi ne viđa. Tu je bila prevaga. Svojim igračima nemam što zamjeriti, pokušali su sve, Slovenci su bili bolji i želim im uspjeha u daljnjem natjecanju – zaključio je Kirić.

Pred odbojkašima OKM Centrometal je još jedan veliki događaj, a to je završnica domaćega Kupa. U srijedu, 28. prosinca, igraju polufinale Kupa protiv hrvatskog prvaka i domaćina završnice OK Mladost Ribola Kaštela s početkom u 18 sati. Drugi polufinalni par su HAOK Mladost Zagreb i MOK Murska Osijek.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje