Povežite se s nama

Crna kronika

Podigle dolare i eure s deviznih računa dvaju klijenata, pa zatvorile račune i uništile ugovore!

Objavljeno:

- dana

Optužnica podignuta

Nakon pune četiri godine Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv dvije osobne bankarice koje su s računa klijenata podigle gotovo pola milijuna kuna.

Dvije 48-godišnjakinje terete za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

Još u listopadu 2012. su dvije osobne bankarice, vršnjakinje, u poslovnici jedne banke u Varaždinu neovlašteno podigle novac s deviznih računa dvaju klijenata. „Skinule“ su više od 47.000 američkih dolara i 16.000 eura.

– Navedeni novac međusobno su podijelile, a potom su zatvorile oba računa i uništile primjerke ugovora o otvaranju deviznih računa koji su bili u banci – izvijestili su.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

U Varaždinu iskoristio zaposlenost prodavčice pa joj ukrao mobitel

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel

U četvrtak, 28. rujna, oko 18 sati u trgovini u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj okrao 50-godišnju zaposlenicu trgovine.

Navedeni je iskoristio zauzetost zaposlenice za vrijeme kad je usluživala kupce te iz stražnje prostorije trgovine otuđio mobitel u vrijednosti od oko 150 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uz prijetnju oružjem opljačkana benzinska u Pušćinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 28. rujna, nešto prije 20 sati u Pušćinama, prostorijama benzinske postaje u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem od 41-godišnjeg zaposlenika zatražio je novac, javila je PU međimurska.

Nakon što mu je zaposlenik predao novac razbojnik je pobjegao. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje