Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv direktora Tehnološkog parka Josipa Boraka

Objavljeno:

- dana

STARI GRIJESI

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Josipa Boraka (35), direktora Tehnološkog parka Varaždin i Poljoprivredne zadruge Cestica zbog počinjenja kaznenog djela subvencijske prijevare.

Tereti ga se da je od  prosinca 2007. do rujna 2010. godine kao upravitelj poljoprivredne zadruge, nenamjenski koristio novac nakon što je nadležno ministarstvo temeljem sklopljenog ugovora o sufinanciranju uplatilo zadruzi iznos od 500.000 kuna.

Riječ je o strogo namjenskim sredstvima državne potpore za projekt izgradnje i opremanja proizvodnog pogona za preradu mlijeka.

Borak kao upravitelj nije u cijelosti utrošio novac za predviđenu namjenu, već je više od 190.000 kuna iskoristio za davanje pozajmice drugoj pravnoj osobi i plaćanje drugih troškova zadruge.

Inače, PU varaždinska je još u veljači prošle godine podnijela kaznenu prijavu. Boraka se teretilo za subvencijsku prevaru “tešku” 400.000 kuna, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

>>Mljekara za koju su dobili javni novac ne radi, za gradnju dužni 609.000 kuna

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

ŽDO u Varaždinu podiglo novu optužnicu za teško ubojstvo i razbojništvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. veljače, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1986.) i državljanina Bosne i Hercegovine (1981.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 1. studenog 2019. u Selniku; zajednički i prema prethodnom dogovoru s 23-godišnjakom i 32-godišnjakom, protiv kojih je ranije podignuta optužnica u namjeri da se domognu veće količine novca u oštećenikovoj kući, osobnim se automobilom parkirali ispred oštećenikove kuće.

>>Podignuta optužnica: muškarcu uzeli 600.000 kuna te ga pretukli, od zadobivenih ozljeda je preminuo

U osobnom je vozilu ostao 23-godišnjak, koji je u tu svrhu unajmio vozilo i njime upravljao, pazeći da netko ne naiđe i spreman da se vozilom svi zajedno mogu brzo udaljiti.

Okrivljenog 32-godišnjaka, 35-godišnjaka i 40-godišnjaka tereti se da su otišli do kuće i lažno se predstavili oštećeniku kao policijski službenici te tako ishodili da ih pusti u kuću tražeći da im preda novac, a potom su mu rukama i nogama zadali brojne snažne udarce u glavu.

Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao novac u iznosu od 600.000,00 kuna, koji su oni uzeli i velikom brzinom vozila se udaljili s mjesta događaja. Oštećenik je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća, od čega je preminuo 29. siječnja 2020.

Okrivljenik (1986.) je uhićen 28. siječnja 2021. i protiv njega je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od bijega, dok se okrivljenik (1981.) nalazi u bijegu te je protiv njega također određen istražni zatvor iz istih osnova, a u optužnici je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Autom udario pješakinju (50) kod Doma zdravlja u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. veljače, oko 18.20 sati u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice iz dvorišta Doma zdravlja. Tom je prilikom skrećući ulijevo, prednjim dijelom vozila udario 50-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati