Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv direktora Tehnološkog parka Josipa Boraka

Objavljeno:

- dana

STARI GRIJESI

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Josipa Boraka (35), direktora Tehnološkog parka Varaždin i Poljoprivredne zadruge Cestica zbog počinjenja kaznenog djela subvencijske prijevare.

Tereti ga se da je od  prosinca 2007. do rujna 2010. godine kao upravitelj poljoprivredne zadruge, nenamjenski koristio novac nakon što je nadležno ministarstvo temeljem sklopljenog ugovora o sufinanciranju uplatilo zadruzi iznos od 500.000 kuna.

Riječ je o strogo namjenskim sredstvima državne potpore za projekt izgradnje i opremanja proizvodnog pogona za preradu mlijeka.

Borak kao upravitelj nije u cijelosti utrošio novac za predviđenu namjenu, već je više od 190.000 kuna iskoristio za davanje pozajmice drugoj pravnoj osobi i plaćanje drugih troškova zadruge.

Inače, PU varaždinska je još u veljači prošle godine podnijela kaznenu prijavu. Boraka se teretilo za subvencijsku prevaru “tešku” 400.000 kuna, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

>>Mljekara za koju su dobili javni novac ne radi, za gradnju dužni 609.000 kuna

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

U potpunosti je izgorjela vikendica u Svibovcu Podravskom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, u srijedu, 29. lipnja, u djelu zvanom „Niščak“, izbio je požar u vikendici vlasništvo 61-godišnjaka.

Vikendica je izgorjela u potpunosti.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Svibovec Podravski koji su ugasili požar i sanirali požarište. Policijski službenici će tijekom današnjeg dana obaviti očevid, ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: prevarantica ušla u stan 85-godišnjaka pod izlikom da je donijela masažer i opljačkala ga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 28. lipnja, oko 11 sati u ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, do stana u vlasništvu 85-godišnjaka došla je jedna nepoznata ženska osoba.

Žena je pod izlikom da je donijela masažer, ušla u stan i iskoristivši nepažnju oštećenog, iz više prostorija otuđila iznos od nekoliko tisuća kuna i zlatni nakit.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje