Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje punoljetnih hrvatskih državljana (1997. i 1993.) i podnijelo prijedlog za izricanje odgojne mjere protiv maloljetnog hrvatskog državljanina (2004.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva.

Okrivljenike se tereti da su 21. svibnja ove godine u obiteljskoj kući u Hrastovljanu, u cilju da se usmrćivanjem oštećenika domognu njegovog novca kojeg je imao sa sobom, počinili navedeno kazneno djelo.

Maloljetnik mu je prvo metalnom šipkom zadao udarac po glavi i oborio ga na tlo, a 27-godišnjakinja mu je iz džepova hlača uzela novčanik sa sto eura, osamsto kuna i jedan mobitel, nakon čega su mu 23-godišnjak i maloljetnik metalnim šipkama zadali više udaraca po glavi i tijelu. Oštećeniku su nanijeli teške i po život opasne ozljede nakon čega je uspio pobjeći.

U optužnici je predloženo da se 23-godišnjaku i maloljetniku produlji istražni zatvor u kojem se nalaze od dana počinjenja kaznenog djela zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te da se 23-godišnjaku opozove uvjetna osuda izrečena zbog ranije počinjenog kaznenog djela, ističu iz DORH-a.

Komentari

Komentara