Povežite se s nama

U fokusu

Podijeljene nagrade najosmašima

Objavljeno:

- dana

ZAVRŠIO PROJEKT “LUMINI ZA PET”

Ivana Horvat, učenica osmog razreda OŠ Visoko osvojila je prvu nagradu, 1.500 kuna te CineStar club karticu s pet ulaznica za 2D filmove u ovogodišnjem projektu “Lumini za pet” u kojem su Shopping centar Lumini i 7Plus Regionalni tjednik i ove godine tražili najosmaša Varaždinske županije.

Drugu nagradu, 1.000 kuna,osvojila je učenica osmog razreda Sabina Fijačko iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjica, a treću, 500 kuna, Luka Ivanković, učenik osmog razreda VI. OŠ Varaždin.

Nagrade u rukama učenika

Osim njih, vrijedne poklon pakete dm-a, Farmacie, Victusa, s.Olivera, Galeba, Labora, Bipe, Stadiuma i Adidasa osvojili su Sara Buhin, Viktor Divjak, Antonio Bajs, Mihaela Slunjski, Emilia Sabolek, Matej Đurin, Ana Vučaj, Tomislav Levanić, Iva Zorman i Josip Pokos, koji su se također prijavili za projekt “Lumini za pet”.

Svima njima nagrade su uručene u nedjelju na prigodnoj svečanosti u Luminiju koju je vodio Krešimir Plantak. Nagrade su im predali Alenka Cigrovski, voditeljica marketinga Shopping centra Lumini, Vesna Margetić-Slatki, glavna urednica 7Plus Regionalnog tjednika i popularni Edo iz Mejaša koji su, uz Gorana Kaniškog, načelnika Općine Kneginec, bili u Povjerenstvu koje je odlučivalo o ovogodišnjim dobitnicima nagrada.

Drago mi je da su naši osmaši prepoznali da je osim petica u imeniku, važno i razvijati talente, biti proaktivan i altruističan – rekla je Cigrovski

– Zahvaljujem svim osmašima koji su sudjelovali u natječaju “Lumini za 5”. Bila je potrebna hrabrost za prijavu i vjerujem da su svi oni zapravo najosmaš’. Drago mi je da su naši osmaši prepoznali da je osim petica u imeniku, važno i razvijati talente, biti proaktivan i altruističan. Čestitam svima na nagradama, te im želim uspješan nastavak školovanja – rekla je Alenka Cigrovski.

Podsjećamo, kriteriji kojim su se članovi Povjerenstva vodili prilikom svoje odluke bio je odličan uspjeh, ali i angažiranost u izvanškolskim aktivnostima, vještine, talentiranost, socijalna osjetljivost društvena odgovornost i pomaganje drugima.

Nakon podjele nagrada najosmašima održan je veliki koncert Mejaša kojim je zaključen ovogodišnji projekt “Lumini za pet”, ali i zabavni vikend u Luminiju koji je bio posvećen završetku školske godine i početku ljetnih praznika.

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Visoki kazneni sud srušio odluku optužnog vijeća u slučaju Agrokor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića i još 14 okrivljenih osoba koje se tereti za zloporabe teške stotine milijuna kuna došlo je do velikog obrata – ne samo da optužnica državnog odvjetništva nije potvrđena, nego je postalo upitno je li ključni dokaz uopće zakonit.

Naime, vijeće Visokog kaznenog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića djelomično je uvažio žalbe obrane na odluku Optužnog vijeća i to u pogledu ključnog dokaza u ovom predmetu – knjigovodstveno financijskog nalaza koji je izradila poljska podružnica KPMG-a, piše jutarnji.hr.

Sve ostale prigovore obrane VKS je odbio kao neosnovane, pri čemu se nije ulazilo ni u ocjenu sadržaja vještačenja, odnosno njegove vjerodostojnosti i prihvatljivosti, uz napomenu da je to zadaća raspravnog vijeća, ako dođe do suđenja. Međutim, što se tiče zakonitosti vještačenja, VKS je smatrao kako uopće ne može ispitati odlučne činjenice ni utvrditi postoje li razlozi da se ovaj dokaz izdvoji kao nezakonit.

Sporno je to, smatra VKS, da nije jasno tko je i u kojoj mjeri sudjelovao u izradi predmetnog vještačenja, pa stoga nije bilo moguće ni provjeriti jesu li osobe koje su sudjelovale u izradi nalaza i mišljenja bile u sukobu interesa, kako to prigovara obrana, što bi mogao biti zakonski razlog za njihovim izuzećem.

VKS je u ukidnoj odluci dao Optužnom vijeću Županijskog suda jasnu uputu da prilikom ponovnog odlučivanja provede tzv. suđenje o zakonitosti dokaza te pozove Ismeta Kamala kao svjedoka.

Tek nakon što se utvrdi tko je sve sudjelovao u izradi vještačenja, razmatrat će se jesu li te osobe obavljale neke druge poslove, primjerice za izvanrednu upravu, te jesu li ti poslovi mogli utjecati na njihovu pristranost. Ukratko, postoji li sukob interesa zbog kojeg bi se dovela u pitanje zakonitost izrađenog vještačenja.

Nastavite čitati

U fokusu

Ministar Božinović bacao drogu na spaljivanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini.

U visoku peć tvrtke Nexe bačeno je oko 2140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9,5 milijuna eura.

Policija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga, kaže ministar.

Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12,41 kilogram heroina, 15,39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6,34 kilograma novih droga.

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena, piše Božinović

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje