Povežite se s nama

Međimurje

Podijeljeni uskrsni paketi

Objavljeno:

- dana

Orehovica:

Općina Orehovica i ove godine za Uskrs nije zaboravila svoje mještane kojima je pomoć najpotrebnija.

Tako je povodom uskrsnih blagdana organizirana tradicionalna podjela paketa ispunjenih prehrambenim proizvodima. Pakete je, uz prigodnu uskrsnu čestitku načelnika Franje Bukala, primilo 70 obitelji; 30 paketa podijeljeno je u Orehovici, 30 u Podbrestu, a 10 u Vulariji. Ovom humanom gestom Općina Orehovica odvojila je ukupno deset tisuća kuna i tako izmamila osmijeh na mnogobrojna lica. Odluku o dobitnicima paketa donio je Odbor za društvene djelatnosti i socijalnu skrb, dok su u raznošenju paketa sudjelovale aktivne članice Odbora Nada Dreven, Katarina Glavina, Vesna Kozjak, Verica Balent i Snježana Šafarić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Moto clubu Miners iz Murskog Središća zahvalnica Grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Moto club Miners iz Murskog Središća prošle je godine obilježio dvadeset godina aktivnog rada, pri čemu su se članovi nebrojeno puta uključili u razne humanitarne akcije i organiziranje raznih događanja, kako na razini Grada Mursko Središće, tako i šire.

Iznimka nije bila ni u različitim zdravstvenim i elementarnim nepogodama koje su obilježile 2020. i 2021. godinu, kada su se samoinicijativno uključili u akciju prikupljanja i otpreme humanitarne i financijske pomoći krajevima pogođenim potresom u koju su se uključili i njihovi prijateljski klubovi iz Švedske (Hawgz MC) i Austrije (Outsider MC).

Zbog toga su dugogodišnjeg nesebičnog rada dobitnici i Zahvalnice koju dodjeljuje gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Kako su bili spriječeni primiti Zahvalnicu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik je predsjedniku MC Minersa Miroslavu Lisjaku Zahvalnicu uručio u petak, 23. srpnja.

Kao što i sami članovi vole naglasiti, MC Miners nije klasična udruga, nije hobi, pa čak ni stil života, već je to život koji iziskuje stalnu predanost klubu koju smatraju drugom obitelji. Imaju i dvije podružnice (u Varaždinu i Svetoj Mariji) koje ove godine obilježavaju deset godina postojanja. Grad Mursko Središće stavili su na moto kartu Europe, a Središćancima priuštili tradiciju održavanja međunarodnog moto susreta.

Jedan su od osam MC klubova u Hrvatskoj s izrazito naglašenom i strogom hijerarhijom te su ostvarili odličnu suradnju, kako s ostalim klubovima u Hrvatskoj, tako i s onima u inozemstvu.

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa ove godine nisu bili u mogućnosti održati moto susret na lokaciji u Murskom Središću pa je tradicionalni „Hammer Meeting“ prebačen na prostor podružnice u Varaždinu koji su zbog blizine uređenih klupskih prostorija zadovoljavali sanitarne i higijenske uvjete i omogućili dobivanje dozvole za održavanje susreta.

Nakon normalizacije situacije s pandemijom, namjeravaju vratiti moto susret na lokaciju Icojove grabe u Murskom Središću. Gradonačelnik Dražen Srpak Minersima je zahvalio na radu i trudu, čestitao veliki rođendan te im poželio jednako uspješnih sljedećih 20 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

Antonia Ružić prva Hrvatica s europskom titulom u tenisu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Antonia Ružić, naša mlada tenisačica rodom iz Orehovice, osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu od 18 godina koje se ovoga tjedna igralo u švicarskom Klostersu.

Tako je postala prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina i pridružila se velikim teniskim imenima koja su u povijesti osvajala ovu titulu.

Antonia je već 2018. godine pokazala da je pred njom zapažena teniska karijera, kada je pobijedivši na ETA tennis Mastersu za igračice do 16 godina postala europska juniorska prvakinja. Najnoviji ogroman uspjeh rezultat je njezina velikog truda, talenta i upornosti.

– Bravo, Antonia! – poručuju joj na stranicama Međimurske županije, a mi se pridružujemo čestitkama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!