U Gradskoj vijećnici danas, 17. rujna, najavljeno je održavanje 5. Biciklijade Vinica – Varaždinbreg koju povodom obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije u nedjelju, 22. rujna, s početkom u 10 sati organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Varaždin.

Start Biciklijade ove je godine u Klubu Vinica (prostoru općine Vinica) te se kreće prema Zelendvoru, Novoj Vesi, Sračincu, Vojarni 7. GBR Puma, Trnovcu Bartolovečkom i Gornjem Knegincu, a cilj je u Klubu Gornji Kneginec ŠRC Mozdernjak gdje je i završno druženje. Okupljanje biciklista i priprema za start predviđeno je u 9:30.

Ruta Biciklijade usko je vezana uz Domovinski rat i povezuje mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu i varaždinskim danima rata, te obrani Republike Hrvatske.

Organizatori ovom rekreativnom utrkom ujedno obilježavaju i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW) koji se svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) obilježava u cijeloj Europi i obuhvaća preko 1000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

Komentari

Komentara