Povežite se s nama

Crna kronika

Podizali novac s bankomata koji nisu imali

Objavljeno:

- dana

ISKORISTILI RUPU U SUSTAVU

Znali su da bankomati ne bilježe odmah svaku promjenu na računu pa su neovlašteno dizali novac. Policija sumnjiči 36-godišnjeg doirektora iz Koprivnice i 30-godišnjaka za “zlouporabu čeka i platne kartice”.

– Sumnja se da je 36-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva kojem je sjedište u Koprivnici, zajedno sa 30-godišnjakom krajem svibnja ove godine znajući da u to vrijeme bankomati jedne banke kojoj je sjedište u Varaždinu nisu bilježili odmah svaku promjenu na računu, te je 36-godišnjak najprije izvršio polog novca na tekući račun od trideset tisuća kuna, koji novac mu je dao 30-godišnjak, te je navedeni novac istog dana podigao na bankomatu unatoč činjenici da na računu trgovačkog društva nema dostatnog pokrića, kao ni odobrenog minusa – javila je varaždinska policija.

Korištenjem maestro kartice navedenog trgovačkog društva izvršio je još više transakcija podizanja gotovine na bankomatima i plaćanje na POS uređajima, pričinivši banci štetu u iznosu od oko trideset tisuća kuna. Protiv navedenih podnosi se kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Zlouporaba čeka i platne kartice“.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (25) na ulici u Ludbregu dvojicu napao nožem, 23-godišnjak dobio tešku ozljedu prsnog koša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. siječnja 2023. godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede, izvijestio je DORH.

– Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji okrivljenik 22. siječnja 2023. godine u Ludbregu prišao s leđa 23-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su hodali ulicom te nožem zadao 23-godišnjaku ubod u prsni koš i nanio mu tešku ozljedu (otvorena rana prsnog koša i pneumotoraks), dok je 26-godišnjaku zadao porezotinu u donjem dijelu trbuha – piše DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje