Povežite se s nama

Međimurje

Podjela uskrsnica čakovečkim umirovljenicima počinje u utorak, 23. ožujka

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec i ove godine socijalno ugroženim čakovečkim umirovljenicima dijeli uskrsnice. Novost u odnosu na posljednje četiri godine, od kada postoji ova praksa, je u samom iznosu. Tako će svi umirovljenici čija mirovina iznosi manje od 2.001,00 kunu sada primiti 200 kuna, 50 kuna više nego što je to bilo do sada.

Pravo na podjelu uskrsnica na području Grada Čakovca ostvaruje više od 2.000 građana, a podići ih je moguće od utorka, 23. ožujka. Dijelit će se, uz predočenje osobne iskaznice te uz poštivanje epidemioloških mjera i obavezno nošenje maski, svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

Podiže li uskrsnicu za nekog umirovljenika član obitelji ili druga bliska osoba od povjerenja, također je potrebno priložiti osobnu iskaznicu samog korisnika.

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati

Međimurje

GDCK Čakovec organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi tijekom svibnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca organiziraju akcije dobrovoljnoga darivanja krvi tijekom svibnja.

Tako u ponedjeljak, 24. svibnja, akciju darivanja krvi organizira Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca u vremenu od 10 do 14 sati u prostorijama Međimurske hiže.

U utorak i srijedu, 25. i 26. svibnja, krv će se darivati također u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10 do 17.30 (oba dana), dok će se u četvrtak, 27. svibnja, akcija darivanja krvi održati u Prelogu u prostorijama Gradske kavane Lovac od 10 do 17.30.

U petak, 28. svibnja, akcija se još organizira u Donjoj Dubravi u prostorijama Restorana Mlin u vremenu od 10 do 17 sati.

Nastavite čitati