Regionalni tjednik je u tiskanom izdanju i na portalu objavio članak o pregled troškova rada zastupnika iz Varaždinske županije u Hrvatskom saboru, za razdoblje od 1. siječnja do 18. prosinca 2018. godine.

>> Robert Podolnjak za troškove u Saboru potrošio čak 121.967 kuna

Na naš članak je reagirao saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak, a njegovu reakciju u nastavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani glavni uredniče,

U vašem tjedniku objavili ste, u broju od 8. siječnja 2019., članak s naslovom „Robert Podolnjak za troškove u Saboru potrošio čak 121.967 kuna“ (str. 6), a na naslovnoj stranici objavili ste naslov „Lani Sabor dodatne troškove Roberta Podolnjaka pokrio s čak 121.967 kuna“.

Budući da sam posebno apostrofiran u vašem tekstu, dopustite mi da za javnost pojasnim razlog tih troškova i molim da moje reagiranje objavite u cijelosti u oba izdanja vašeg medija, na webu i u pisanom izdanju.

Prema navedenim podacima, koji su zasigurno točni, objavili ste kako sam, među zastupnicima s područja Varaždinske županije, imao najveće troškove. Iako ste naveli pojedine vrste tih troškova (smještaj, transportni troškovi, dnevnice itd.) iz tih statističkih podataka čitateljima nije obrazloženo zašto su uz moje ime vezani značajni troškovi hotela, avionskog prijevoza i dnevnica, a koji čine više od polovice ukupnih zastupničkih troškova.

Ti troškovi rezultat su činjenice da sam u Saboru, pored ostalih dužnosti u pojedinim radnim tijelima, imenovan za voditelja Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. S obzirom da sam voditelj izaslanstva moja je obaveza prisustvovati i sudjelovati u radu na zasjedanjima Parlamentarne skupštine te sam tijekom prošle godine u tom svojstvu boravio u Beču, Berlinu, Lisabonu i Biškeku u Kirgistanu. Također, službeno sam, u ime hrvatskog izaslanstva, sudjelovao u promatranju predsjedničkih izbora u Rusiji i Turskoj, u sklopu promatračke misije OESS-a.

Svi zastupnici koji obnašaju određene dužnosti povezane sa zastupanjem Hrvatskog sabora u pojedinim međunarodnim organizacijama imaju veće troškove, ali ti troškovi rezultat su isključivo dužnosti koju obavljaju u Saboru.

Srdačan pozdrav.

Prof.dr.sc. Robert Podolnjak
Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u
Parlamentarnoj skupštini OESS-a

Komentari

Komentara