U Koprivnici će se u subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada, održati 26. Podravski motivi.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, Motivi će se ove godine odvijati u manjem obimu, no bit će sadržajno bogatiji: s pečenim kostanjima, slasnim moštom, tikvama, gljivama i još ponekim novitetima, naravno uz dobro znane sadržaje – naivno slikarstvo, folklorne nastupe, antikvarijate, stare zanate, prodajnu izložbu kolača i ostale izlagače. Manifestacija Podravski motivi održat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. U Galeriji Koprivnica održat će se izložba „ONI I MI: Povijest javnog zdravstva u Koprivnici i okolici“, dok se u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama organizira izložbu na temu Ivana Večenaja „Z onkraj Drave – mali čovjek velikih ideja“. Radno vrijeme navedenih galerija u subotu i nedjelju je od 10 do 14 sati.

Osim toga, u Galeriji “Ivan Večenaj” u Goli u subotu, 3. listopada, od 12 sati održat će se stručni skup uz 100. godišnjicu njegova rođenja. U Galeriji “Mijo Kovačić” u Koprivnici imat ćete pak prilike razgledati stalni postav Mije Kovačića. Na službenom otvorenju Motiva u 10.30 u subotu predat će se ključevi Grada naivnim slikarima, a nastupit će Folklorni ansambl Koprivnica, kao i Društvo “Naša djeca” Koprivnica uz recitiranje kajkavskih pjesama. Drugi dijelovi manifestacije uključuju Sajam naivne umjetnosti, Sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, 12. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu”, nastupe KUD-ova i bendova te Puhačkog orkestra grada Koprivnice, “Jesenski pinklec” s predstavljanjem jesenskih plodova, prodajnu izložbu kolača udruga žena i drugo.

Službeno zatvaranje planirano je za nedjelju, 4. listopada, u 18.30, nakon čega ipak slijedi još i koncert koprivničke soul i jazz grupe Soul Sisters (od 19 do 20 sati). Organizator, Turistička zajednica Koprivnice, poziva sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno te da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Organizator pridržava pravo izmjene i dopune programa.

Komentari

Komentara