Povežite se s nama

Život i društvo

Podrška projektu 24 krunice za 24 godine

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Kako bi predstavili svoj projekt 24 krunice za 24 godine predstavnici Moto kluba 4. gardijska brigada iz Splita i koordinatori projekta Ivica Runjić i Zlatko Borojević posjetili su Varaždinsku županiju, gdje ih je primio zamjenik župana  Alen Kišić.

Braniteljska karavana planira se u vremenu od 22. do 28. travnja 2015. godine, a cilj je projekta na poseban način pridonijeti i uveličati obilježavanje dana utemeljenja svih gardijskih postrojbi. Planirane aktivnosti ovog projekta obuhvaćaju povezivanje juga i istoka Hrvatske od Splita do Vukovara na način posjećivanja mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i odavanje počasti hrvatskim braniteljima na prigodnim mjestima u hrvatskim gradovima. Varaždin će po prvi puta biti uvršten na rutu gradova koje posjećuje karavana branitelja-motociklista.

Suradnja brigada

Kišić je u ime Varaždinske županije podržao projekt u sklopu kojeg se planira održati i humanitarni koncert za nekoliko obitelji koje su u potrebi, a u tom dijelu Moto klub 4. gardijska surađivat će s varaždinskom Udrugom veterana 7. gardijske brigade – PUMA, čiji su predsjednik Robert Puja i tajnik Igor Tkalec također bili prisutni na sastanku.

– Varaždinska županija cijeni put koji je 4. gardijska prošla tijekom ratnih zbivanja. U ta ratna vremena kada je cijela Hrvatska bila jedinstvena upravo je 4. gardijska bila od iznimne važnosti za oslobođenje Hrvatske, a tada je, kao i sada u mirnodopsko vrijeme, vrlo dobro surađivala s našom varaždinskom 7. gardijskom brigadom Pumama. Uostalom, te dvije brigade su odigrale ključnu ulogu kod oslobođenja Knina i cijelog tog kraja. Zato nam je zadovoljstvo što su nas posjetili članovi Moto kluba 4. gardijska brigada koji su diljem zemlje poznati po svom radu i veseli nas što je Varaždin uvršten u popis hrvatskih gradova koje će posjetiti karavana, jer poznata je velika uloga ljudi iz ove županije tijekom Domovinskog rata – rekao je tom prigodom Kišić.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje