GibiGib

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, Damir Habijan pokazao je da ipak nije bezgrešan.

I on se, kao i svi nesavjesni vozači kojima gradonačelnik Čehok prijeti velikim kaznama zbog parkiranja na nedozvoljenim mjestima u gradskom središtu, oglušio na vapaje pješaka pa svoju BMW limuzinu parkirao na biciklističko – pješačkoj stazi u Vrazovoj ulici, kod restorana Palatin.

Ova je lokacija, inače, omiljeni parking plac svih koji „samo na pet minuta“ moraju skoknuti do Državnog ureda preko puta, Suda, Glazbene škole… ali i osoblje i gosti Palatina se vole tu parkirati.

Međutim, svi se oni parkiraju uz samu zgradu dok odvjetnik Habijan, svoj bijeli BMW ostavlja tik uz jarko crvenu biciklističku stazu.

Tanka crvena linija

Predsjednik Gradskog vijeća i varaždinskog HDZ-a je mudar čovjek pa koristi činjenicu da nema znaka zabrane parkiranja niti je riječ o kolnom ulazu pa da bi se iz tih razloga našao u prekršaju, ali niti on – ma kako precizan i pedantan bio – ne uspijeva baš uvijek parkirati tako da niti malo ne „zakači“ stazu. A, već i jedan milimetar gume na biciklističkoj stazi je prekršaj.

Ali, stane li Damir Habijan tik uz, ili milimetar na stazu – manje je važno. Puno je važnije da predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća očigledno svjesno balansira na  – preneseno i doslovno – tankoj crvenoj liniji između prekršaja i dozvoljenog.

I tako svaki dan. Damir Habijan je stalni gost restorana, koji svako jutro između pola 8 i 8 ostavlja svoj auto parkiran točno na istom mjestu. I tko zna koliko od tih dana uđe u prekršaj.

To što je javna garaža (koju Grad svesrdno preporučuje vozačima) nalazi stotinjak metara dalje, očigledno ne igra ulogu u svakodnevnim navikama i komociji predsjednika Gradskog vijeća Varaždina.

Komentari

Komentara