U 10. planinarski pohod Tragom vitezova ivanovaca, koji Planinarski klub Ivanec tradicionalno organizira u povodu Dana grada, ove će se godine uključiti sve udruge za sport i rekreaciju koje djeluju na području grada Ivanca.

Na taj način ova će se lijepa manifestacija omasoviti, njome će se dati i jači „vjetar u jedra“ daljnjoj popularizaciji planinarstva, pješačenja, zdravog načina života i jačanju turističkih tokova, a sve to bit će i prilog obilježavanju jubilarne 10. godišnjice rada Planinarskog kluba Ivanec.

To je, među ostalim, dogovoreno na jučerašnjem sastanku u Muzeju planinarstva, koji je organizirao Grad Ivanec na inicijativu Planinarskog kluba Ivanec. U ime Grada, sastanku su nazočile pročelnica Marina Držaić i više referentica u UO Andreja Ladika.

Uz predstavnike PK Ivanec Tomislava Friščića, Stjepana Kuštelegu, Davora Pavlekovića i Duška Viteza, u radu skupa sudjelovale su i Nikolina Bujanić i Marina Putar iz USR-a Kaniža, Nikola Sedlar iz USR-a Stažnjevec, Vinko Harjač iz DŠR-a Lančić-Knapić te Stjepan Četrtek iz DŠR-a Salinovec.

Što se tiče pohoda Tragom vitezova ivanovaca, on će se održati u nedjelju, 28. lipnja, na kraćoj stazi za početnike i izletnike, te na duljoj, zahtjevnijoj stazi, za iskusne planinare u punoj fizičkoj kondiciji.

Izvor: Ivanec.hr

Komentari

Komentara