Povežite se s nama

Život i društvo

Pohvalnice Grada Varaždina najuspješnijim osnovnoškolcima iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

PRIZNANJA NAJBOLJIMA

Teo Tuđan, učenik 8. b razreda II. OŠ Varaždin sudjelovao je na natjecanjima iz kemije, matematike, geografije i plivanja, u kojem je osvojio drugo mjesto.

– Zadovoljan sam s postignutim rezultatima. Moglo je i bolje iz nekih predmeta, ali zadovoljan sam – rekao je Teo koji je danas zajedno s još 249 varaždinskih osnovnoškolaca dobio pohvalnicu Grada Varaždina za ostvarene rezultate na natjecanjima u još uvijek aktualnoj školskoj godini.

Devetorici najuspješnijih vaučeri za ljetovanje

Pohvalinice su dobili učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

– Ovo je jedna lijepa praksa koju smo uveli prije nekoliko godina da potaknemo naše mlade sugrađane na izvrsnost. Još 2005. godine smo se obvezali da ćemo biti županija i grad znanja. Naši učenici doista postižu odlične rezultate, a ono što me veseli je da će devetero najuspješnijih učenika dobiti vaučere za sedmodnevno ljetovanje u našem odmaralištu na Rabu – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj svečanosti.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJE

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji 19 vatrogasnih intervencija zbog požara otvorenih prostora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U protekla dva tjedna u Varaždinskoj županiji na požarima otvorenih prostora vatrogasci su intervenirali 19 puta.

Od toga je JVP Varaždin intervenirao 7 puta, a dobrovoljna vatrogasna društva 12 puta, objavili su varaždinski profesionalni vatrogasci.

S dolaskom ljepšeg vremena, a samim tim i radova na otvorenom i spaljivanja korova, bilježimo porast broja požara, javila je i PU varaždinska.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, upozoravaju građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.
U slučaju provođenja spaljivanja policija apelira i poziva sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

Skreću pozornost građanima da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza:

  • Spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena,
  • Prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu,
  • Oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal,
  • Osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje,
  • Ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce i druge žurne službe.
Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama, pa i kaznenoj odgovornosti.

Apeliraju na sve građane da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da vatru ne ostavljaju bez nadzora jer i mala nepažnja može imati velike posljedice.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mještani Općine Trnovec Bartolovečki krv mogu donirati na Dan žena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju darivanja krvi za mještane Općine Trnovec Bartolovečki.

Akcija će se provesti u ponedjeljak, 8. ožujka, u vremenu od 11 do 15 sati u prostorijama DVD-a Trnovec Bartolovečki, Široke ledine bb.

GDCK Varaždin ovim putem poziva sve koji žele učiniti dobro djelo, a ujedno i nekome spasiti život da se odazovu na ovu humanu akciju.

Akcije se provode uz poštivanje svih uputa Zavoda za javno zdravstvo s ciljem sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!