Povežite se s nama

Život i društvo

Pohvalno: Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina uspješno je proveo više od 50 eTwinning projekata

korona

Objavljeno:

- dana

Djelatnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ iz Varaždina Sanja Dretar i Sanja Hajdin sudjelovale su na online seminaru „Predstavljamo eTwinning škole“ u organizaciji Agencije za mobilnosti i programe EU, na koji su bile pozvane ispred eTwinning ambasadora kako bi predstavile dosadašnji uspješni rad vrtića u provođenju eTwinning projekata i stručnih usavršavanja.

Dječji vrtić „Dječji svijet“ nosi prestižnu oznaku „eTwinning škole“ od 2018. godine, a kao potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada te uspješnosti, predanosti i marljivosti u radu na eTwinning platformi, oznaka je vrtiću dodijeljena i za 2020. te 2021. godinu.

Od prvog priključivanja vrtića na eTwinning platformu 2010. godine do danas, uspješno je provedeno više od 50 eTwinning projekata. Tijekom tog razdoblja, brojni projekti nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete, a u posljednjih pet godina, sedam projekata nagrađeno je Europskom oznakom kvalitete.

dječji vrtić dječji svijet varaždin

Putem aktivnosti eTwinning projekata, organiziranje muzejskih radionica, posjete lokalnim udrugama, organiziranje ekoloških i humanitarnih akcija, vrtić „Dječji svijet“ ostvario je odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, javnim i kulturnim ustanovama, raznim udrugama te jedinicama lokalne samouprave.

Suradnjom s europskim vrtićima i školama te aktivnim sudjelovanjem u projektnim aktivnostima, djeci je omogućeno da vide kako žive, uče, stvaraju i kreiraju njihovi vršnjaci iz drugih država te da međusobno podijele svoje ideje i nauče nove pjesme, igre, brojalice i sl. Putem eTwinning projekata razvija se interes djece za različite kulture i načine života te samim time i razumijevanje za drugog i drugačije.

Oznaka „eTwinning škole“ motivacija je Dječjem vrtiću „Dječji svijet“ da nastavi s provedbom projekata koji unapređuju odgojno-obrazovni rad vrtića, proširuju iskustva i kompetencije djece i odgajatelja te pritom podižu kvalitetu života u zajednici i jačaju međusobnu povezanost s lokalnom i europskom zajednicom.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje