Povežite se s nama

Život i društvo

Pohvalno: Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina uspješno je proveo više od 50 eTwinning projekata

korona

Objavljeno:

- dana

Djelatnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ iz Varaždina Sanja Dretar i Sanja Hajdin sudjelovale su na online seminaru „Predstavljamo eTwinning škole“ u organizaciji Agencije za mobilnosti i programe EU, na koji su bile pozvane ispred eTwinning ambasadora kako bi predstavile dosadašnji uspješni rad vrtića u provođenju eTwinning projekata i stručnih usavršavanja.

Dječji vrtić „Dječji svijet“ nosi prestižnu oznaku „eTwinning škole“ od 2018. godine, a kao potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada te uspješnosti, predanosti i marljivosti u radu na eTwinning platformi, oznaka je vrtiću dodijeljena i za 2020. te 2021. godinu.

Od prvog priključivanja vrtića na eTwinning platformu 2010. godine do danas, uspješno je provedeno više od 50 eTwinning projekata. Tijekom tog razdoblja, brojni projekti nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete, a u posljednjih pet godina, sedam projekata nagrađeno je Europskom oznakom kvalitete.

dječji vrtić dječji svijet varaždin

Putem aktivnosti eTwinning projekata, organiziranje muzejskih radionica, posjete lokalnim udrugama, organiziranje ekoloških i humanitarnih akcija, vrtić „Dječji svijet“ ostvario je odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, javnim i kulturnim ustanovama, raznim udrugama te jedinicama lokalne samouprave.

Suradnjom s europskim vrtićima i školama te aktivnim sudjelovanjem u projektnim aktivnostima, djeci je omogućeno da vide kako žive, uče, stvaraju i kreiraju njihovi vršnjaci iz drugih država te da međusobno podijele svoje ideje i nauče nove pjesme, igre, brojalice i sl. Putem eTwinning projekata razvija se interes djece za različite kulture i načine života te samim time i razumijevanje za drugog i drugačije.

Oznaka „eTwinning škole“ motivacija je Dječjem vrtiću „Dječji svijet“ da nastavi s provedbom projekata koji unapređuju odgojno-obrazovni rad vrtića, proširuju iskustva i kompetencije djece i odgajatelja te pritom podižu kvalitetu života u zajednici i jačaju međusobnu povezanost s lokalnom i europskom zajednicom.

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati