U srijedu, 22. siječnja, na širem varaždinskom području, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, proveli su pojačani nadzor tehničke ispravnosti vozila i korištenja zimske opreme.

S obzirom da uz vozača i vozilo predstavlja bitan čimbenik sigurnosti prometa na cestama, nužna ja njegova tehnička ispravnost, kao i korištenje zimske opreme na vozilima u vrijeme zimskog razdoblja.

Tijekom spomenutog nadzora, policijski službenici prioritetno su nadzirali korištenje zimske opreme i tehničku ispravnost vozila na zimskim dionicama ceste (D-2 Dubrava Križovljanska – Varaždin – Turčin i auto-cesti A-4 Varaždin – Mirkovec).

– Tom je prilikom nadzirano 39 vozila te je jedno osobno i jedno kombi vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled, pri čemu su kod oba vozila pored nekoliko većih, utvrđene i opasne tehničke neispravnosti, zbog kojih su vozila isključena iz prometa uz oduzimanje registarskih pločica – objašnjavaju iz PU varaždinske.

Osim navedenog, tijekom akcije utvrđena su i dva prekršaja nekorištenja zimske opreme, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog prijevoza djeteta u vozilu, jedan prekršaj nekorištenja svjetala tijekom vožnje, jedan prekršaj nepoštivanja prometnog znaka i jedan ostali prekršaj.

– Za istaknuti je kako su za vrijeme trajanja akcije, svi nadzirani vozači posjedovali zimsku opremu na vozilima na zimskim dionicama ceste te su tom prilikom svi vozači koji nisu počinili prometni prekršaj, od strane policijskih službenika darivani strugalicom za čišćenje vjetrobranskog stakla ili privjescima – stoji u priopćenju PU varaždinske.

Komentari

Komentara