Povežite se s nama

Crna kronika

Pokrala joj škrinju i još je lupila metalnom šipkom po glavi

Objavljeno:

- dana

RAZBOJNIŠTVO U VIDOVCU

Žena (52) ušla je u podrum obiteljske kuće. Otvorila je škrinju, natrpala hranu u torbu, a na stepenicama ju je presrela vlasnica kuće (64). U namjeri da zadrži torbu udarila je 64-godišnjakinju metalnom polugom po glavi. Brzo su reagirali susjedi koji su razbojnicu zadržali do dolaska policije dok je napadnuta žena završila u bolnici.

– Jučer, 10. veljače oko 10.50 sati u ulici Stjepana Radića u Vidovcu, na dvorište i u podrum obiteljske kuće vlasništvo 64-godišnjakinje ušla je 52-godišnja ženska osoba. Vlasnica je zatekla navedenu prilikom izlaska iz podruma kako u torbi nosi prehrambene proizvode iz škrinje, a nakon što joj je pokušala iz ruke uzeti torbu, 52-godišnjakinja je u namjeri zadržavanja torbe, oštećenu udarila po glavi metalnom polugom. Pri izlasku iz dvorišta, 52-godišnjakinju su do dolaska policijskih službenika zadržali susjedi. Ozlijeđena je 64-godišnjakinja prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje joj je pružena medicinska pomoć, dok je 52-godišnjakinja dovedena u Policijsku postaju Varaždin. Ista će po dovršetku kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojničke krađe, tijekom današnjeg dana biti predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske  – javila je varaždinska policija.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje