Povežite se s nama

Crna kronika

Pola milijuna kuna potrošio na sebe i nastavnike

Objavljeno:

- dana

ZLOUPORABA POLOŽAJA

Protiv ravnatelja čakovečke Graditeljske škole Zorana Pazmana podignuta je optužnica radi počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Pazmana se tereti da je u tri godine, od 2009. do 2012., mimo Ministartsva obrazovanja i Međimurske županije i bez odluka školskog odbora naložio da se njemu i nekim nastavnicima kao i zaposlenicima u administraciji i drugdje uz plaću isplaćuju i pravno neosnovani dodaci. Sredstva riznice trošio je za plaćanje čistača, kuhara, domara i ložača koji su pak morali raditi u povećanom opsegu zbog djelatnosti škole, ali za njihovo plaćanje nije bilo dovoljno sredstava.
– Na opisani način okrivljenik je sebi i pojedinim zaposlenicima te vanjskim suradnicima škole pribavio nepripadnu materijalnu dobit i pričinio štetu za nadležno ministarstvo, školu i županiju veću od 510.000 kuna – stoji u optužnici varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

Kako bi prikrio opisano postupanje, okrivljenika se tereti da je u mjesečnim obrascima koje je dostavljao ministarstvu vezano za obračun plaće tijekom 2010. godine lažno prikazivao iznose isplaćenih sredstava uvećanih za poreze i doprinose za rad prijavljen ministarstvu, tako da je upisivao veće iznose od onih koji su stvarno isplaćeni na ime zakonitog rada pojedinog zaposlenika. Kaznene prijave protiv Pazmana još je u rujnu 2013. podnijela međimurska policija, a sve nakon obavljenih inspekcijskih nadzora koji su redovito pronalazili nepravilnosti u radu škole i pripadajućeg učeničkog doma. Inspekcija je još 2010. ravnatelju zabranila rad u nastavi i naložila mu da školskom odboru podnese detaljno izvješće o isplatama novca škole za izradu IPA projekta, kao i korištenju službenog automobila, u kojem ga je vozio djelatnik škole, u privatne svrhe.

POČELO S INSPEKCIJOM

Inspekcija je još 2010. ravnatelju Zoranu Pazmanu zabranila rad u nastavi i naložila da školskom odboru podnese detaljno izvješće o isplatama kao i korištenju automobila u privatne svrhe. Kaznenu prijavu podnijela je u rujnu 2013. međimurska policija

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje