Povežite se s nama

Crna kronika

Pola milijuna kuna potrošio na sebe i nastavnike

Objavljeno:

- dana

ZLOUPORABA POLOŽAJA

Protiv ravnatelja čakovečke Graditeljske škole Zorana Pazmana podignuta je optužnica radi počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Pazmana se tereti da je u tri godine, od 2009. do 2012., mimo Ministartsva obrazovanja i Međimurske županije i bez odluka školskog odbora naložio da se njemu i nekim nastavnicima kao i zaposlenicima u administraciji i drugdje uz plaću isplaćuju i pravno neosnovani dodaci. Sredstva riznice trošio je za plaćanje čistača, kuhara, domara i ložača koji su pak morali raditi u povećanom opsegu zbog djelatnosti škole, ali za njihovo plaćanje nije bilo dovoljno sredstava.
– Na opisani način okrivljenik je sebi i pojedinim zaposlenicima te vanjskim suradnicima škole pribavio nepripadnu materijalnu dobit i pričinio štetu za nadležno ministarstvo, školu i županiju veću od 510.000 kuna – stoji u optužnici varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

Kako bi prikrio opisano postupanje, okrivljenika se tereti da je u mjesečnim obrascima koje je dostavljao ministarstvu vezano za obračun plaće tijekom 2010. godine lažno prikazivao iznose isplaćenih sredstava uvećanih za poreze i doprinose za rad prijavljen ministarstvu, tako da je upisivao veće iznose od onih koji su stvarno isplaćeni na ime zakonitog rada pojedinog zaposlenika. Kaznene prijave protiv Pazmana još je u rujnu 2013. podnijela međimurska policija, a sve nakon obavljenih inspekcijskih nadzora koji su redovito pronalazili nepravilnosti u radu škole i pripadajućeg učeničkog doma. Inspekcija je još 2010. ravnatelju zabranila rad u nastavi i naložila mu da školskom odboru podnese detaljno izvješće o isplatama novca škole za izradu IPA projekta, kao i korištenju službenog automobila, u kojem ga je vozio djelatnik škole, u privatne svrhe.

POČELO S INSPEKCIJOM

Inspekcija je još 2010. ravnatelju Zoranu Pazmanu zabranila rad u nastavi i naložila da školskom odboru podnese detaljno izvješće o isplatama kao i korištenju automobila u privatne svrhe. Kaznenu prijavu podnijela je u rujnu 2013. međimurska policija

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Četvero ozlijeđenih u naletu teretnog vozila na minibus u Hrašćici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 16. lipnja, u 11.10 sati u Hrašćici u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe, javila je policija.

Teretnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Sračinca upravljao 38-godišnjak. Brzinu kretanja nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je prednjim djelom udario u zadnji dio zaustavljenog mini autobusa kojim je upravljao 66-godišnjak.

Ozljede je zadobio vozač mini autobusa i putnici starosti 18, 63 i 81 godinu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im zasad nisu okvalificirane.

Istog su se dana dogodile još dvije prometne s ozlijeđenim osobama.

Jučer oko 13.40 sati u Petrijancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 27 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Majerja u smjeru Gornjeg Vratna. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio na kolniku zaustavljenog vozila kojim je do prije upravljao 55-godišnjak. Vozač starosti 55 godina je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

Jučer, 16. lipnja oko 17 sati u Ivancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Djevojka starosti 23 godine upravljala je osobnim vozilom i dolaskom do raskrižja sa Ulicom žrtava Hrvatskih domovinskih ratova nije zaustavila vozilo na znak obavezno zaustavljanje, već je ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska motocikli kojim je upravljao 38-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je pao na kolnik i zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu zasada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na autocesti kod 30-godišnjaka policija našla 130 kg duhana bez markice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Jučer, 16. lipnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa policijskim službenicima mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su na autocesti A-4 zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak iz Zagreba.

Pregledom vozila uočeno je na stražnjem sjedištu da se nalazi više vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom bez nadzornih markica Ministarstva financija. Na mjesto događaja izašli su carinski službenici mobilne jedinice Varaždin koji su pretragom vozila pronašli deset pvc vreća ukupne težine 130 kilograma sitno rezanog duhana, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!