Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje poduzetništva u Međimurskoj županiji „Međimursko poduzetništvo“.

Ukupna vrijednost potpora iz proračuna Županije iznosi 500.000 kuna, dok je najveći iznos koji se može podijeliti pojedinom korisniku 15.000 kuna. Prijave se na adresu Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije dostavljaju u razdoblju od 1. do 30. travnja.

– Potpora temeljem ovoga programa može se dodijeliti mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Međimurske županije. Financirat ćemo ulaganja u sektorima prerađivačke industrije, građevinarstva, informacija i komunikacija te stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović.

Želja je potaknuti poduzetništvo i obrtništvo, očuvati radna mjesta, povećati broj zaposlenih te stvoriti povoljno gospodarsko okruženje

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog još jednog konkretnog načina doprinosa razvoju međimurskoga gospodarstva te naglasio da Županija financijski prati niz programa usmjerenih razvoju gospodarstva – od programa potpora male vrijednosti za pripremu projektne dokumentacije i subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite, do turističkih potpora te osiguranih čak dvaju milijuna kuna za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Javni poziv pripremljen je u suradnji s Javnom ustanovom za razvoj Međimurske županije REDEA-om, a zamjenica ravnateljice Ana Kralj istaknula je da su stvaranje preduvjeta za jačanje konkurentnosti gospodarstva te poticanje inovacija i razvoja proizvoda i usluga prioriteti Međimurske županije.

Postupak prijave

– Poduzetnici u prijavi moraju napisati kratki opis svog poslovanja, navesti trenutne potrebe i planirane aktivnosti koje prijavljuju. Moraju ispuniti i ovjeriti nekoliko izjava, a potrebno je priložiti i potvrdu porezne uprave o nepostojanju duga po osnovi javnih davanja, kao i predračune za planirane aktivnosti. Za sve nejasnoće, na raspolaganju je e-mail adresa gospodarstvo@medjimurska-zupanija.hr – objasnila je voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva Maša Tomašić.

Komentari

Komentara