Povežite se s nama

Život i društvo

Polako u prometu: hodočasnici na cestama Varaždinske županije od 28. lipnja do 1. srpnja

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U vremenu od 28. lipnja do 1. srpnja na području Policijske uprave varaždinske kretati će se hodočasnici u organizaciji hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu, javila je varaždinska policija.

Pozivamo na oprez u prometu.

Navedeno hodočašće održat će se našom trasom; u utorak, 28. lipnja, državna cesta D-2 Cvetkovec-Ludbreg (Ulica Petra Zrinskog – crkva Presvetog Trojstva).

U srijedu, 29. lipnja, u Ludbregu (Ulica Petra Zrinskog – Crkva presvetog Trojstva), državna cesta D-2-Varaždin (Dravska ulica – Crkva Svetog Josipa).

U četvrtak, 30. lipnja, u Varaždinu (Pavlinska ulica – katedrala Uznesenja BDM), državna cesta D-35-Ivanec (Ulica Rudolfa Rajtera 1 – crkva Svete Marije Magdalene).

U petak, 1. srpnja, u Ivancu (Ulica Rudolfa Rajtera 1- crkva Svete Marije Magdalene) županijska cesta 2085 – Prigorec – Lobor – Krapinsko-zagorska županija.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje