Povežite se s nama

Život i društvo

Polaznici elitne ratne škole “Ban Josip Jelačić” u Varaždinskoj županiji, na prijemu bio i general Zdravko Jakop

Objavljeno:

- dana

U SKLOPU STUDIJSKOG PUTOVANJA

Varaždinsku županiju su danas, u sklopu studijskog putovanja, posjetili polaznici XIX. naraštaja elitne Ratne škole “Ban Josip Jelačič”, a na prijemu je u Županijskoj palači bio i državni tajnik Ministarstva obrane, general Zdravko Jakop.

Polaznici ratne škole i državni tajnik susreli su se s predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić.

– Osobito smo se dotaknuli Varaždinskih dana rata te naših hrabrih branitelja, koji nisu branili samo naš Varaždin i Županiju nego su pomagali cijeloj Hrvatskoj i to na različitim mjestima, od Vukovara do Dubrovnika. Oni su sudjelovali i u organiziranju prošlogodišnjeg aeromitinga koji je bio vrlo uspješan, daju podršku tome da to postane ponovno tradicija u gradu Varaždinu i da se održi svake godine, pa vjerujem da ćemo zajedničkim naporima u tome uspjeti i 2017. godine – istaknula je Dubravka Biberdžić.

Inače, XIX. naraštaj polaznika Ratne škole broji 15 polaznika, od čega je 11 iz Oružanih snaga RH,  jedan iz BiH, jedan iz Makedonije, jedan iz MUP-a te jedna polaznica iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Polaznike je predvodio brigadir Krešimir Trstenjak.

Izvor:
Foto: Izvor: Varaždinska županija

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje