Povežite se s nama

Međimurje

Policajci educirali bake i djedove o samozaštiti

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela kontakt-policajci Policijske postaje Prelog Zdenko Hrgović i Spomenko Gojsek održali su edukativno predavanje članovima Udruge umirovljenika Grada Preloga.

U prostorijama Udruge na Trgu kralja Tomislava pedesetak zainteresiranih članova upoznalo se s nizom korisnih prevencijskih savjeta. Naime, sve žrtve kaznenih djela, sukladno pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, ostvaruju određena prava. Žrtvi je, osim određenih materijalnih prava, potrebna i psihološka pomoć. Ujedno, takva pomoć može se pružiti i svjedoku kaznenog djela.

– Ovakvim edukativnim skupovima želi se dodatno informirati javnost o problemima žrtava kaznenih djela, a njima prvenstveno pružiti podršku, izraziti razumijevanje, olakšati dalji život te obrazložiti kasniju proceduru u okviru predstojećeg sudskog postupka i njihove uloge u samom procesu donošenja sudske odluke – ističu u PU međimurskoj.
Članovi Udruge tijekom predavanja upoznati su sa samozaštitnim mjerama koje mogu sami poduzeti kako ne bi postali žrtve imovinskih delikata, prvenstveno krađa i teških krađa, kojih u Međimurju ne nedostaje. S obzirom na to da osobe starije životne dobi u svojstvu pješaka i biciklista vrlo često sudjeluju u prometu na međimurskim cestama, kontakt-policajci su okupljene upozorili na propise koji reguliraju njihovo obvezno obilježavanje izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom. Osvrnuli su se i na niz drugih odredbi, koje su prvenstveno usmjerene na njihovu sigurnost u prometu. Na kraju predavanja umirovljenicima su podijeljene prigodne brošure Policijske uprave međimurske. U njima su detaljno obrazložene preventivne policijske aktivnosti iz akcija “Zajedno do veće sigurnosti“, “Pješaci, sigurno u prometu!“ i “Biciklisti, pažnja!“ te edukativne brošure o pravima žrtava kaznenih djela.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati

Međimurje

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu u Ulici Matije Gupca iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, u vlasništvu 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju, priopćila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati