Povežite se s nama

Međimurje

Policajci prošli duhovnu obnovu

Objavljeno:

- dana

POTICAJ

Policijska kapelanija svetog Franje Asiškog je u Čakovcu organizirala predbožićnu duhovnu obnovu za zaposlenike Policijske uprave međimurske, članove Zrinske garde i za njihove obitelji. U crkvi Župe sv. Nikole biskupa slavila se sveta misa koju su predvodili gvardijan fra Željko Železnjak, župni vikar Župe svetog Antuna Padovanskog fra Stanko Belobrajdić i kapelan Policijske kapelanije vlč. Ivica Horvat. Nakon misnog slavlja slijedila je duhovna obnova, na kojoj je velečasni Horvat nadahnutim govorom i sugestijama potaknuo vjernike na dostojno slavljenje vremena došašća i blagdana Božića.

– Došašće, kao razdoblje pripreme za blagdan Božića, iznimna je prilika za kajanje, zavjet, odricanje i borbu protiv ružnih riječi i psovke.Bog nije daleko od nas, govori nam Sveto pismo. U njemu živimo, mičemo se i jesmo! – istaknuo je u svom govoru velečasni Horvat.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje