Povežite se s nama

Crna kronika

Policajci u presretaču zaustavili jednog vozača s 2.09 promila i drugog koji je vozio 116 km/h

policija

Objavljeno:

- dana

Policijski presretač operirao je tijekom vikenda Varaždinskom županijom.

Jučer, 12. rujna u 1.30 sati u Gornjem Ladanju, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 28-godišnjak.
Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.09 g/kg, bez položenog vozačkog ispita, te za vrijeme kad mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na roko od dvije godine, zbog prethodno prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 60.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 12. rujna doveden je na prekršajni Odjel Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja mjere zadržavanja i kazne zatvora, ali je okrivljeni nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu.

U subotu, 11. rujna u 23.30 sati u Novom Marofu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 27-godišnjak, a koji je upravljao brzinom od 116 km/h kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 km/h.
Nadzorom je također utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg.

Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
Po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Crna kronika

Vozač (25) završio u zatvoru te mu oduzet auto zbog ponavljanja prometnih prekršaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 21. ožujka, u 2:20 sati u Čakovcu, Športskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, čakovečki policajci zaustavili su 25-godišnjeg vozača koji je upravljao Renault Cliom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 25-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg te prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, javila je PU međimurska.

Vozač je uhićen te mu je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzet automobil kojim je počinio opisane prekršaje. Oduzeti automobil smješten je u dvorište Policijske uprave međimurske.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 25-godišnjak (višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja) zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na Općinski sud u Čakovcu. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 15 dana te je potom predan u varaždinski zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio se pijan po Ivancu: prijeti mu oduzimanje vozila, 8200 eura kazne i 120 dana zatvora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

U Ulici Akademika Mirka Maleza u Ivancu u ponedjeljak, 20. ožujka u 17.25 sati policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak.

On je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,68 promila i za vrijeme kad mu je vozačka dozvola nevažeća, odnosno poništena zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te mu je izdano više zabrana upravljanja od strane Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof.

Isto tako je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i neosigurano. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je u Policijsku postaju Ivanec do privođenja sucu nadležnog općinskog suda. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo marke Peugeot kojim je upravljao, s prijedlogom trajnog oduzimanja.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 8200 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana. Također, vlasniku vozila prijeti izricanje novčane kazne do 2 650 eura jer je 33-godišnjaku dopustio upravljanje vozilom koje prethodno nije osigurano.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje