Povežite se s nama

Crna kronika

Policajci u presretaču zaustavili jednog vozača s 2.09 promila i drugog koji je vozio 116 km/h

policija

Objavljeno:

- dana

Policijski presretač operirao je tijekom vikenda Varaždinskom županijom.

Jučer, 12. rujna u 1.30 sati u Gornjem Ladanju, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 28-godišnjak.
Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.09 g/kg, bez položenog vozačkog ispita, te za vrijeme kad mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na roko od dvije godine, zbog prethodno prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 60.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 12. rujna doveden je na prekršajni Odjel Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja mjere zadržavanja i kazne zatvora, ali je okrivljeni nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu.

U subotu, 11. rujna u 23.30 sati u Novom Marofu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 27-godišnjak, a koji je upravljao brzinom od 116 km/h kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 km/h.
Nadzorom je također utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg.

Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
Po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Crna kronika

Pričekao da mu posinak dođe u trgovinu pa ga tamo napao sjekirom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 53 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

U trgovini pokušao ubiti muškarca tako što ga je udario sjekirom

– Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnji okrivljenik 11. rujna 2021. u prostoru trgovine u Domašincu, pričekao dolazak svog 38-godišnjeg posinka te ga oštricom ručnog alata udario u lijevu stranu prsnog koša. Oštećenik se uspio izmaknuti te je zadobio samo površinske ozljede i potom spriječio okrivljenika u daljnjem napadu oduzimanjem sjekire – objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Djevojka (25) u jednom danu ukrala parfeme i žesticu skuplje od 14.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krađe iz trgovina.

Ona je, kako se sumnja, u petak, 17. rujna oko 16.50 sati u jednoj trgovini u sklopu trgovačkog centra u Donjem Knegincu, otuđila više raznih kozmetičkih proizvoda i parfema, u vrijednosti od oko 10.000 kuna. Također je istog dana oko 17.50 sati u trgovini u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, otuđila nekoliko desetaka boca žestokog alkoholnog pića, u vrijednosti od oko 4000 kuna.

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje