U petak, 7. kolovoza, u 11.48 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 80-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.91 g/kg i za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

– Također je utvrđeno da je unazad tri godine četiri puta pravomoćno kažnjavan zbog istovrsnih prekršaja u prometu. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Obzirom da je provjerama utvrđeno da je 80-godšnjak višestruki recidivist u činjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, isti je uhićen i sukladno članku 229 stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama mu je privremeno oduzeto osobno vozilo do okončanja prekršajnog postupka. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda, gdje ga je nakon saslušanja sutkinja pustila na slobodu – javlja PU varaždinska.

Komentari

Komentara