Povežite se s nama

Crna kronika

Zakapali bačve s lakovima, policija ih prijavila zbog ugrožavanja okoliša otpadom!

Objavljeno:

- dana

PU VARAŽDINSKA PODNOSI KAZNENU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA TMT-A

Nakon što je prije gotovo godinu dana iz tvorničkog kruga TMT-a u Lepoglavi iskopano 37 bačvi s opasnim otpadom, PU varaždinska dovršila je krim-istraživanje. Zbog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, kaznena prijava bit će podnesena protiv direktora i suvlasnika TMT-a Davora Ostoje (32) kao odgovorne osobe.

Policija ne navodi ime tvrtke i direktora, ali nije teško zaključiti da se radi o poduzeću za proizvodnju industrijske opreme i preradu metala, čije sjedište je u Čakovcu, a pogon u Lepoglavi.

– Sumnja se da je navedeni 32-godišnjak kao odgovorna osoba bez pribavljenih dozvola naložio i dopustio skladištenje, odlaganje i odbacivanje opasnog otpada te time i ugrožavanje kakvoće zraka, tla i vode. Opisanim kaznenim djelom pogoršani su uvjeti života ljudi i životinja te je ugrožen opstanak biljnog svijeta na području deponiranja opasnog otpada – navode iz PU varaždinske u današnjem priopćenju.

Iskopano 37 bačvi i – kontaminirano tlo

Na nalog inspekcije zaštite okoliša u tvorničkom krugu su krajem studenoga 2011. godine počela iskapanja zbog sumnji da su tamo zakopane bačve s opasnim otpadom. Službenici PU varaždinske su u pogonu TMT-a čak proveli pretraživanje i pomoću uređaja za otkrivanje metala.

Na kraju je iskopano 37 metalnih bačvi zapremnine 200 litara, a sumnjalo se da je riječ o otpadnim bojama, lakovima i katranu. Uz to, iskopano je i 40 kubičnih metara kontaminiranog tla te 20 kubičnih metara otpadne željezne prašine.

Analize su, čini se, potvrdile sumnje, jer PU varaždinska podnosi prijavu protiv direktora zbog ugrožavanja okoliša otpadom.

Pokušali smo dobiti izjavu od Davora Ostoje, ali njega danas u sjedištu tvrtke u Čakovcu navodno nije bilo.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT, TMT.HR

Crna kronika

Protuzakoniti ribolov: usred noći muškarca kod Sv. Đurđa zaustavila policija, a evo što su našli

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov.

On je u utorak, 26. ožujka, oko 3.15 sati, u Strugi, zatečen po policijskim službenicima kako upravlja osobnim vozilom u kojem je prevozio dvije ribarske mreže i desetak riba.

Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ludbreg, javila je PU varaždinska. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Kuršanca u jezeru pronađeno tijelo, riječ je o nesretnom 23-godišnjem Ivici Bogadiju iz Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska policija u srijedu, 27. ožujka pronašla je muško tijelo u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Čakovec u Kuršancu.

Riječ je o mrtvom tijelu 23-godišnjeg Ivice Bogadija iz Sračinca.

– Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije, čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje. O utvrđenim činjenicama obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i Policijska uprava varaždinska – javila je danas i PU međimurska.

On je nestao 25. veljače. O tome je progovorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije početkom ožujka. Isticao je da je varaždinska policija objavila da je Bogadi u ranim jutarnjim satima vozilom sletio u kanal u blizini Hidroelektrane Varaždin kod Svibovca Podravskog. Vozilo je tad pronađeno, no tijelo vozača nije.

– U dubokoj boli javljamo vam da će posljednji ispraćaj našeg člana DVD Družbinec Ivice Bogadija biti u četvrtak, 28. ožujka na groblju Petrijanec u 15.00 sati – stoji na DVD Družbinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje