Povežite se s nama

Crna kronika

Policija konačno ulovila mladiće stare 19 i 25 godina koji su krali u Varaždinu, Ivancu, Petrijancu…

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 19 i 25 godina, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela.

Oni su, kako se sumnja, dana 25. svibnja oko 18.40 sati u Dravskoj ulici u Varaždinu, provalili u osobno vozilo u vlasništvu 70-godišnjakinje te otuđili torbicu s mobitelom, novčanikom i osobnim i bankovnim dokumentima, javila je PU varaždinska.

Istog su dana na parkiralištu u Hallerovoj aleji u Varaždinu, provalili u osobno vozilo u vlasništvu 22-godišnjakinje i otuđili mobitel.

Također se sumnja da su dana 29. svibnja oko 14.45 sati u Radovec Polju, drsko okrali 41-godišnjaka.

Nadalje, 25-godišnjak je dana 25. travnja 2024. godine oko 22.30 sati provalio u aparate za kovanice autopraonice u Petrijancu, dok je dana 30. travnja na parkiralištu u Ulici Đure Arnolda u Ivancu, iz osobnog vozila u vlasništvu 55-godišnjaka, otuđio novčanik s iznosom od više tisuća eura, bankovnim i osobnim iskaznicama te mobitel. Istog je dana u Ulici Eugena Kumičića u Ivancu, otuđio bicikl u vlasništvu 17-godišnjaka.

Isto tako, sumnja se da je 19-godišnjak dana 5. svibnja u trgovini na Trgu kralja Petra Svačića u Varaždinu, otuđio razne prehrambene proizvode u vrijednosti od oko 160 eura. Ujedno je utvrđeno da je isti dana 6. srpnja 2019. godine na parkiralištu u Dravskoj park šumi, iz osobnog vozila u vlasništvu 62-godišnjaka, otuđio novčanik s novcem i mobitel.

Crna kronika

Jedva punoljetna djevojka djeci prodavala drogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. srpnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (2006.) zbog počinjenih produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge.

Okrivljenu 18-godišnjakinju tereti se optužnicom da je od siječnja do svibnja 2024. godine, kod srednjoškolske ustanove u Koprivnici u više navrata prodavala djeci drogu marihuanu, stoji u priopćenju DORH-a.

Također, u više je navrata u Koprivnici i okolnim mjestima davala na konzumaciju drogu marihuanu jednom djetetu i jednoj punoljetnoj osobi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Darmar u Bolfanu: policija našla muškarca kako leži uz cestu, kad se pridigao on i prijatelj krenuli tući policajce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 11. strpnja, oko 18.30 sati u Bolfanu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 54-godišnjaka koji je raznim pogrdnim riječima vrijeđao 53-godišnjaka, javila je varaždinska policija.

Po zaprimljenoj dojavi, na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Ludbreg koji su na mjestu dojave zatekli 54-godišnjaka kako leži na travi uz cestu.

Prilikom postupanja prema istom i utvrđivanju svih činjenica, policijskim je službenicima pristupio 47-godišnjak i tražio da puste 54-godišnjaka koji je njegov prijatelj na miru i da će se on pobrinuti za njega.

Po dolasku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, 54-godišnjak je počeo vrijeđati i prijetiti policijskim službenicima. Kako se oglušio na više naredbi da se smiri, policijski su ga službenici pokušali podići sa tla, pri čemu je nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama te pružao pasivni otpor.

U tom je trenutku 47-godišnjak uhvatio jednog od policajaca za ramena i odgurnuo ga u stranu, nakon čega je nastavio sprječavati policijske službenike na način da je nasrtao na iste i zatvorenom šakom udario drugog policajca u glavu.

U daljnjem je naguravanju 47-godišnjak izgubio ravnotežu i pao preko jednog policijskog službenika koji je zbog toga lijevom rukom i ramenom udario u rubnik.

Za to je vrijeme 54-godišnjak počeo pružati i aktivni otpor, radi čega je jedan od policajaca prema njemu uporabio sprej s nadražujućom tvari te ga potom vezao lisicama.

Isto je tako uz pomoć policijskih službenika Policijske postaje Ludbreg i Policijske uprave koprivničko – križevačke koji su pristigli na mjesto događaja, savladan i 47-godišnjak te također vezan lisicama, nakon čega su obojica smještena u službeno vozilo i privedena u Policijsku postaju Ludbreg.

Obavljenim alkotestiranjem kod 54-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 1.45 promila, a kod 47-godišnjaka 1.43 promila.

Isti su pregledani po liječnici ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da nisu zadobili vidljive ozlijede.

Dvojica policijskih službenika koji su prvi postupali prema navedenima su ozlijeđeni te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad privedenom dvojicom za kaznena djela prisila prema službenoj osobi i prijetnja, nakon čega će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Također će se protiv obojice podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje