Povežite se s nama

Crna kronika

Policija pretražila domove triju muškaraca, pronašli i oduzeli puške te streljivo

PU međimurska

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Prelog ponovo su bili uspješni u akciji pronalaska i oduzimanja oružja koje građani nezakonito posjeduju.

Temeljem naloga nadležnog suda izvršili su pretrage doma i drugih prostora na tri adrese u Piškorovcu kojima se služe muškarci (20, 25 i 26), za koje se sumnjalo da nezakonito posjeduju oružje i iz njega neovlašteno pucaju te time uznemiruju i dovode u opasnost mještane tog, ali i okolnih naselja.

Pretragama su pronađene i oduzete dvije puške, poluautomatska puška „CRVENA ZASTAVA“, model „M-59/66“, cal 7,62 mm i puška karabin, model  „M-98“, cal. 7,9 mm, s pripadajućih 270 komada streljiva, s kojih su radi lakšeg skrivanja skinuti kundaci i drvene obloge. Tom prilikom, jedan od mještana policijskim službenicima dragovoljno je predao pušku sačmaricu marke „MAVERICK“, cal. 12 mm s 49 komada pripadajućeg streljiva.

Od početka prošle godine do danas na području Policijske postaje Prelog, poduzetim policijskim mjerama i aktivnostima u sklopu kampanje „Manje oružja manje tragedija“ pronađeno je i oduzeto ukupno:

  • osam komada automatskih pušaka,
  • sedam poluautomatskih pušaka,
  • šest karabina,
  • dvije puške sačmarice,
  • tri lovačke puške,
  • tri pištolja,
  • 22 komada plinskog i zračnog oružja,
  • 1290 komada raznog streljiva i
  • jedna ručna bomba. 

Dio oružja građani su predali dragovoljno i protiv njih nisu poduzimane mjere, dok su u ostalim slučajevima protiv počinitelja podnesene kaznene prijave ili pokrenuti prekršajni postupci.

I u ovom slučaju protiv dvojice počinitelja (20 i 25-godišnjaka) podnijet će se optužni prijedlozi nadležnom sudu radi počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 5000 do 40.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

– I nadalje pozivamo građane da radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih ne nabavljaju, drže ili upotrebljavaju vatreno oružje mimo zakonom propisanih uvjeta te da iskoriste mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija – kažu iz PU međimurske.

Crna kronika

U Varaždinu autom udario 15-godišnjakinju na biciklu i pobjegao s mjesta nesreće, ozlijeđena je

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 20. siječnja, oko 14 sati i 35 minuta u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba, javila je PU varaždinska.

– Osobnim vozilom je kolnikom Koprivničke ulice upravljala za sada nepoznata osoba. Osoba je vozilom upravljala iz smjera Optujske ulice u smjeru ulice Ruđera Boškovića. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza vozilom je udario u 15-godišnju biciklisticu, koja je nepropisno prelazila kolnik upravljajući biciklom po pješačkom prijelazu. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede, dok se nepoznati vozač udaljio sa mjesta događaja, bez da je pružio pomoć ozlijeđenoj osobi, te obavijestio policiju – priopćila je policija.

Ozljede je zadobila biciklistica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska nepoznatog vozila i vozača.

Ovom prilikom molimo eventualne svjedoke ili očevice događaja prometne nesreće koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja da se jave policiji na broj telefona 472-404 ili 192.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: Iz trgovine zaposlenicima „pred nosom“ ukrao televizor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne trgovine, kojom prijavljuje da je 19. siječnja u Gospodarskoj ulici u Varaždinu došlo do krađe, izvijestila je PU varaždinska.

Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost zaposlenika i iz trgovine otuđio televizor.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje