Policijski službenici PU varaždinske u četvrtak su prezentirali dovršeno kriminalističko istraživanje vezano uz nestanak hrvatskog državljanina D.P. (1974.), koji je prijavljen 2018. godine na području Varaždina.

>>Apel: pomozite da pronađemo nestalog oca, Dejana Petrekovića (44) s Varaždin Brega

>>Ni nakon opsežne potrage u šumi kod Leštakovca nije pronađeno mrtvo tijelo

Iako to na konferenciji za medije nije rečeno, riječ je o slučaju iz 2018. godine koji se veže uz, tada 44-godišnjeg Dejana Petrekovića. Njegovi tjelesni ostaci su nedavno pronađeni u šumi pored Jalžabeta. Podsjećamo, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su još 13. srpnja 2018. godine informaciju o nestanku hrvatskog državljanina D.P.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je njegov nestanak posljedica kaznenog djela, a konkretnije su o slučaju na konferenciji govorili načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije Ivica Kropek,  te voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović.

Objašnjeno je da su odmah po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici započeli s potragom za nestalim, a nakon toga, zbog sumnje da je isti žrtva kaznenog djela, započeli kriminalističko istraživanje.

– Tijekom proteklog razdoblja od dana prijave nestanka, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, proveli cjelokupno kriminalističko istraživanje koje se sastojalo od više policijskih izvida i dokaznih radnji. To je podrazumijevalo i razmjenu informacija s drugim tijelima unutar i izvan države, sukladno Zakonu o kaznenom postupku. Navedene su mjere i radnje rezultirale potvrđivanjem sumnje kako je D.P. žrtva kaznenog djela. Unatrag nekoliko mjeseci, provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno 13. studenoga 2020. godine – ističe Ivica Kropek.

Po pronalasku, tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije.

– Provedenom obdukcijom te vještačenjem Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić Zagreb, potvrđen je identitet pronađenog leša s identitetom nestalog D.P. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je isti ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018, godine u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu. Nakon toga je tijelo ubijenog zakopano u Leštakovcu, kako bi time prikrili tragove kaznenog djela – ističu u PU varaždinskoj.

I dodaju da su u ovo ubojstvo umiješani i strani državljani, od kojih je jedan dostupan hrvatskim pravosudnim tijelima.

– Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava varaždinske podnosi kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu protiv tri osobe. Riječ je o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu te dvojici državljana Srbije starosti 39 i 27 godina. Prijavljeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstva – zaključuju.

Komentari

Komentara