Povežite se s nama

U fokusu

Policija savjetuje – čuvajte se džepara jer kradu i na Špancirfestu, izbjegavajte prosjake i naguravanja

Objavljeno:

- dana

Varaždin je barokni grad bogate povijesti i jedno od najvažnijih turističkih i gospodarskih središta kontinentalne Hrvatske, uvijek dobar domaćin. No, da bi vaš boravak u njemu tijekom Špancirfesta protekao ugodno i sigurno, policijski službenici podsjećaju na neke važne sigurnosne mjere.

Primjerice, svoj novac i dokumente nikad ne ostavljajte bez nadzora  i posebno pazite u gužvama.

Također, obratite pažnju da li vas netko prati jer džepari najprije biraju žrtvu. Čuvajte se guranja, odnosno pretjerano ljubaznih ili agresivnih osoba, onih koji vam pomažu ili nameću razgovor.

– Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, novac i dokumente držite odvojeno. Tajni PIN broj ne zapisujte na bankovnu karticu- i ne držite ceduljice s ovim brojem u novčaniku ili na mjestima dostupnim drugim osobama. Torbu držite zatvorenu i ispred sebe, a u gužvi skinite ruksak i stavite ga ispred sebe – savjetuju iz PU varaždinske.

Dodaju da građani svoje torbe, novčanike, mobitele ili vrećice ni slučajno ne ostavljaju na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina.

– Novčanik ne nosite u stražnjem džepu, te izbjegavajte davati novac djeci koja prose  jer time potičete kriminalne aktivnosti i štete djetetu. Zaključajte vozilo čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) – zaključuju stručnjaci za prevenciju.

U slučaju da ste ipak oštećeni kaznenim djelom odmah nazovite policiju na 192 – to nije samo vaše pravo već i vaša obveza!

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje