Povežite se s nama

Crna kronika

Policija sumnja da je maloljetnik provalio u gostionicu i ukrao novac, meso i alkohol

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo teške krađe, javlja PU međimurska.

Naime, sumnja se kako je krajem studenoga 2021. godine u Donjoj Dubravi, Ulici 3. travnja, provalio u ugostiteljski objekt, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Donjem Vidovcu.

Nakon provale iz raznih prostorija ukrao je novac, smrznuto meso i druge prehrambene proizvode, alkoholna pića te dr. predmete koji se koriste u svakodnevnom radu restorana.
Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog trgovačkog društva procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Crna kronika

FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Vidovečkoj ulici u Varaždinu u srijedu, oko 15 sati došlo je do eksplozije spremnika plina u vozilu.

Dogodilo se to u Autoservisu Ivanek, a prilikom eksplozije tri osobe su ozlijeđene.

One su prevezene u varaždinsku Bolnicu.

Nastavite čitati

Crna kronika

U potok nedaleko Lepoglave isteklo oko 300 litara lož ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 4./5. prosinca u obiteljskoj kući u Donjoj Višnjici, došlo je do nekontroliranog istjecanja lož ulja iz spremnika koji se nalazi u podrumskom dijelu kuće.

Do istjecanja je došlo zbog plastičnog crijeva, koje se zbog nedavnog prethodnog korištenja radi istakanja, s oba kraja nalazilo zataknuto u otvor spremnika za lož ulje i koje je crijevo na neutvrđen način jednim krajem ispalo iz otvora na pod podrumske prostorije. Kroz isto je crijevo počelo istjecati gorivo iz spremnika te se potom razlilo po cijeloj podrumskoj prostoriji, a potom dalje preko odvodnog sifona na podu, otjecalo u odvodni kanal koji je na kraju povezan sa sabirnim šahtom za oborinske vode, javila je policija. Isti je šaht betonskom odvodnom cijevi povezan s potokom u koji se tako ulijevala mješavina vode i goriva.

Navedenim potokom nizvodno od mjesta ulijevanja došlo je do širenja isteklog goriva u pravcu Žarovnice, kroz područje zvano Velika Sutinska. Ukupno je isteklo oko 300 litara lož ulja.

O navedenom događaju izvještene su sve nadležne službe i inspekcije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje