Povežite se s nama

Međimurje

Policija u ponedjeljak kontrolira brzinu, pogledajte na kojim lokacijama!

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u ponedjeljak, 29. studenoga, od 12.30 do 16 sati na području Policijske postaje provesti će aktivnosti preventivno-represivne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na sljedećim lokacijama:

  • Miklavec, u vremenu od 12.30 do 13 sati,
  • Mursko Središće, Ulica Marka Kovača, u vremenu od 13.30 do 14 sati,
  • Slemenice (D-209) u vremenu od 14.30 do 15 sati,
  • Žiškovec (D-209) u vremenu od 15.30 do 16 sati.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu, evidentirati i sankcionirati prvenstveno prekršaje brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, kao i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, isteka važnosti prometne dozvole i dr.

– Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, posebice ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, te da koriste sigurnosne pojaseve. Odgovornim ponašanjem doprinosimo sigurnosti u prometu i manjem stradavanju – poručuju iz PU međimurske.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje