Povežite se s nama

Crna kronika

Policija uhitila četiri žene iz Pitomače koje su u Varaždinu pokušale prevariti starije osobe

Objavljeno:

- dana

Lažno se predstavljale

Varaždinska policija uhitila je četiri žene s područja Pitomače koje su pokušale prevariti starije osobe s područja Varaždina. 

Riječ je o ženama starosti 54, 25, 48 i 32 godine. Za njih se sumnja  da su 16., 17. i 18. studenog na području grada Varaždina pokušale prevariti više osoba, uglavnom starije životne dobi na način što su putem mobilnog telefona pozivale osobe na njihove fiksne telefonske brojeve i predstavljale se kao djelatnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Govorile su da je potrebno izvršiti provjeru novčanica koje osobe imaju kod sebe, jer da na novčanicama eura nedostaju grbovi i zastave Europske unije.

Na taj su način pokušavale osobe dovesti u zabludu da im predaju određeni iznos novca. Kako je utvrđeno, u razgovorima su govorile da će po pripremi novčanica kod njih doći bijeli kombi spomenutog Zavoda čiji će djelatnici preuzeti novac.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv 54-godišnjakinje podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Vozio se uz Dravu bez vozačke pa zaradio kaznu od 6000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

D. M. (22) iz Hrašćice kažnjen je presudom Općinskog suda u Varaždinu sa 6000 kuna jer je vozio automobil prije nego li je položio vozački ispit.

Naime, auto je vozio 8. rujna 2019. godine kod derivacijskog kanala rijeke Drave.

Novčanu kaznu mora platiti od 60 dana po pravomoćnosti iste presude, a također ako plati dvije trećine kazne, smatrat će se da je ista plaćena u cijelosti.

On je krivnju priznao, a budući da je 17. rujna ove godine podnio zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, ona će mu biti oduzeta zbog prekršaja na tri mjeseca.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Sračincu vozača (29) zaustavile “Kobre”, a sutkinja ga je poslala u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Dravskoj ulici u Sračincu u srijedu, 20. listopada, u 12.15 sati policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije tzv. „Kobre“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak iz Gornjeg Ladanja, javila je PU varaždinska.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom i da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određeno zadržavanje do tri dana, te je predan u zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje