Povežite se s nama

Crna kronika

Policija uhitila četiri žene iz Pitomače koje su u Varaždinu pokušale prevariti starije osobe

Objavljeno:

- dana

Lažno se predstavljale

Varaždinska policija uhitila je četiri žene s područja Pitomače koje su pokušale prevariti starije osobe s područja Varaždina. 

Riječ je o ženama starosti 54, 25, 48 i 32 godine. Za njih se sumnja  da su 16., 17. i 18. studenog na području grada Varaždina pokušale prevariti više osoba, uglavnom starije životne dobi na način što su putem mobilnog telefona pozivale osobe na njihove fiksne telefonske brojeve i predstavljale se kao djelatnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Govorile su da je potrebno izvršiti provjeru novčanica koje osobe imaju kod sebe, jer da na novčanicama eura nedostaju grbovi i zastave Europske unije.

Na taj su način pokušavale osobe dovesti u zabludu da im predaju određeni iznos novca. Kako je utvrđeno, u razgovorima su govorile da će po pripremi novčanica kod njih doći bijeli kombi spomenutog Zavoda čiji će djelatnici preuzeti novac.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv 54-godišnjakinje podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Silovao 15-godišnjakinju u Ludbregu i dobio godinu dana zatvora, ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 25-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

On je proglašen krivim za kazneno djelo u srpnju 2018. godine u Ludbregu na štetu tada 15-godišnje žrtve.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud neosnovano optuženiku odmjerio kaznu zatvora u najkraćem propisanom trajanju i da je, s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te njegove posljedice, bilo nužno izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju – ističe ŽDO.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica u Brezničkom Humu lupila dječaka na biciklu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Jučer, 22. srpnja, oko 21.20 sati u Brezničkom Humu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Žena starosti 55 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Breznice u smjeru Novog Marofa. Priliko skretanja u lijevo na nerazvrstanu cestu nije se uvjerila da radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je prednjim djelom vozila udarila u bicikl, kojim je iz suprotnog smjera bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće materije i bez prednjeg svjetla upravljao 15-godišnjak.

Uslijed udara biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!