Povežite se s nama

Crna kronika

Policija ulovila mladiće stare 19 i 23 godine, sumnjiči ih se za provalu u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 19 i 23 godine.

Sumnja se da su od 10. do 11. studenog 2021. godine provalili u objekt u sklopu nogometnog igrališta u Lepoglavi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 25 godina. Sumnja se da je 2. studenog 2021. godine u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u restoranu brze hrane iskoristio nepažnju 23-godišnjakinje i sa stola joj otuđio mobitel. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Maloljetnik javio policiji da ozlijeđeni pješak krvari nakon naleta automobila, dojava je bila lažna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje