Povežite se s nama

Sport

Pomaganje je opet in

Objavljeno:

- dana

SURADNJA MEĐU KLUBOVIMA; SAVEZIMA I SPORTOVIMA

Međusobno pomaganje sportskih klubova i sportskih djelatnika kao potreba u sportu nije novijeg datuma ali je ponovo naglašenija i to možda i više nego prije.

Organizacija sportskih događanja i manifestacija puno je lakša i na kraju znatno kvalitetnija i bolja ukoliko se sportski klubovi međusobno potpomažu. Svi oni koji su organizirali neko veće natjecanje znaju što znači pravovremena pomoć.
Kako ne bi gubili puno riječi na detalje opisat ću samo sekvencu iz jednog filma. Radnja se odvija u susjednoj državi u jednom siromašnom selu. Na kraju dolazi do pomirenja u jednoj obitelji i spontano oni to žele proslaviti ali neimaština ih ograničava. Međutim, u nekoliko trenutaka svatko iz susjedstva donese nešto što ima od jela i pića do glazbenih instrumenata ili samo dobre volje i pjesme te najednom u siromašnom dvorištu nastane proslava ravna velikim svatovima.
U prenesenom značenju možemo tu priču primijeniti i na sport, iako nije nužno da naglašavamo kako je sport u ovom trenutku siromašan. Prijateljsko pomaganje i otvaranje ljudi prema ljudima, klubova prema klubovima, saveza prema savezima stvara temelje za nove mogućnosti i rezultate. U takvom ozračju drugačije će se osjećati i oni koji dolaze na neko natjecanje kao sudionici. Pamtit će to u drugačijem svjetlu od odrađenih obveza na prvenstvu ili sportskom susretu.
Prije četrdeset ili pedeset godina i međunarodna natjecanja su se organizirala na sličnom pricipu. Nije uvijek bilo novaca na pretek niti tržišne opravdanosti i zarade na natjecanjima. Međutim, bilo je druženja i pomaganja. Takva sjećanja još uvijek žive kod sudionika tih natjecanja i trebalo bi ih na neki način sačuvati i ponovo primjenjivati.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinske stolnotenisačice dominantne protiv Bjelovara i Požege

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlični rezultati igračica Stolnoteniskog kluba Varaždin nastavili su se prošlog vikenda s nove dvije pobjede na gostovanjima u Bjelovaru i Požegi protiv istoimenih domaćina. 

U Bjelovaru Varaždinke su slavile rezultatom 3:0. Koliko su igračice STK Varaždina u sastavu Petra Petek, Dragana Vignjević i Karla Franović bile dominantne u tim mečevima, govori činjenica da domaćinima nisu prepustile ni set.

U drugom meču u Požegi Petek, Vignjević i Franović isto tako bile su prejake za domaćina u sastavu Nikolina Raguž, Gabrijela Alviž i Ana Murat prepustivši im tek jedan set u tri odigrana meča.

Nakon devet odigranih mečeva igračice Varaždina nalaze se na 2. mjestu HEP Superlige s 8 pobjeda i s tek jednim porazom protiv ekipe STK dr. Časl.

Sada igračicama trenera Saše Suhodolčana slijedi kratak odmor od prvenstvenih utakmica.

Nastavite čitati

Sport

Gabrijel Smotar iz F. C. Kovačić nokautirao hrvatskog reprezentativca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U boksačkom centru Zagreb održano je 6. kolo 1. hrvatske boksačke lige, na kojem su nastupili članovi Fight Cluba Kovačić.

Gabrijel Smotar boksao je s hrvatskim reprezentativcem Nikom Goretom iz Splitskog Groma. Gabrijel je krenuo silovito i krajem prve runde desnim krošeom nokautirao borca iz Splita te upisao pobjedu za F. C. Kovačić. 

Borna Tuk jednostavno nije mogao parirati iskusnom Ivanu Mikuliću koji je u samom vrhu hrvatskog boksa. Ovim nastupom Fight Club Kovačić nastavlja kontinuitet natjecanja u boksu, na boksačkim prvenstvima i ligi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje