Povežite se s nama

Crna kronika

Pomahnitali 67-godišnjak s dva noža pokušao ubiti muškarca u Železnoj Gori

Objavljeno:

- dana

Podignuta optužnica

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 67-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Tereti ga se da je 14. kolovoza ove godine u Železnoj Gori, u dvorištu kuće u stanju neubrojivosti, nesposoban shvatiti značenje svojeg djelovanja i upravljati svojim postupcima, držeći u svakoj ruci po jedan nož nasrnuo na muškarca s ciljem da ga usmrti te s oba noža više puta zamahnuo prema njegovom prsnom košu, vratu i glavi.

Muškarac mu je uspio nogom izbiti jedan nož iz ruke, a ubode drugim nožem izbjegao je braneći se rukom, pa mu je 67-godišnjak nanio tešku tjelesnu ozljedu (presječeni mišić lijeve šake).

Daljnji napad spriječio je muškarac zajedno sa svojim sinom koji je tada naišao, tako da su ga i zadržali ga do dolaska policije. 

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se odredi istražni zatvor zbog vjerojatnosti da bi uslijed težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo, odnosno da bude upućen u nadležnu ustanovu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Autom naletio na 8-godišnje dijete u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu u petak, 26. veljače oko 7.55 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 65 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom do uzdignutog obilježenog pješačkog prijelaza, nije propustio 8-godišnje dijete koje je već stupilo na obilježeni pješački prijelaz.

Uslijed udara vozila u dijete, isto je palo na kolnik i zadobilo ozljede. Medicinska pomoć djetetu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede su joj okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Novog Marofa ukraden neispravan i neregistriran traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

traktor

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne Općine, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj u nazad nekoliko mjeseci do 25. veljače u naselju Tkalec, u Općini Breznica, iz nezaključanog gospodarskog objekta otuđio neispravan i neregistriran traktor.

Visina materijalne štete procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelj ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati