Povežite se s nama

Međimurje

Tvrtke iz Murskog Središća pomažu mladima da kvalitetnije žive u zajednici

Objavljeno:

- dana

PRIMJER

Tvrtka “Neores“ d.o.o. iz Murskog Središća je ove godine povodom božićnih blagdana prenamijenila dio financijskih sredstava za donaciju humanitarnoj udruzi i udrugama kojima je cilj i aktivnost poticanje, promicanje i razvitak sporta i rekreacije djece i mladih na gradskom području.

Naime, tvrtka “Neores” kao društveno-socijalna tvrtka donirat će Školi nogometa NK “Rudar” 5.500 kuna, KK “Rudar” (mlađa kategorija) 2.000,00 kn, Udruzi “Serjojnske mame i bebe” 1.500 kn, Udruzi “Mažoretkinje” 2.000 kn, Odbojkaškom klubu “Plavi” Peklenica 1.500 kn, Atletskom klubu Mursko Središće 1.500 kn i Caritasu Mursko Središće 1.000 kuna. Spomenuta tvrtka osnovana je prije 11 godina te zapošljava više od 200 radnika, a svi zaposlenici dolaze s područja Grada Murskog Središća i bliže okolice. Od samog početka proizvodnja je usmjerena prema specifičnom proizvodnom asortimanu medicinskog tekstila i patentiranim, bešavnim specijalnim tekstilnim proizvodima, što je i dugoročni cilj, uz potpuni odmak od klasičnog tekstila. Kontinuiranim uvođenjem novih tehnologija i patenata, nude proizvode i usluge visoke kvalitete i visokog stupnja dodane vrijednosti.

– Naša tvrtka nastoji prema svojim mogućnostima potpomagati zajednicu u kojoj posluje, a time i aktivnosti brojnih udruga s područja grada – izjavila je direktorica tvrtke “Neores” Nikica Kresta.

Član Uprave Stefan Kresta naglasio je pak iznimno dobru suradnju s gradonačelnikom Draženom Srpakom i Gradom Murskim Središćem.
– Zadovoljstvo nam je što možemo dati naš mali doprinos razvoju udruga koje djeluju na gradskom području – zaključio je Kresta. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati