Povežite se s nama

Međimurje

Tvrtke iz Murskog Središća pomažu mladima da kvalitetnije žive u zajednici

Objavljeno:

- dana

PRIMJER

Tvrtka “Neores“ d.o.o. iz Murskog Središća je ove godine povodom božićnih blagdana prenamijenila dio financijskih sredstava za donaciju humanitarnoj udruzi i udrugama kojima je cilj i aktivnost poticanje, promicanje i razvitak sporta i rekreacije djece i mladih na gradskom području.

Naime, tvrtka “Neores” kao društveno-socijalna tvrtka donirat će Školi nogometa NK “Rudar” 5.500 kuna, KK “Rudar” (mlađa kategorija) 2.000,00 kn, Udruzi “Serjojnske mame i bebe” 1.500 kn, Udruzi “Mažoretkinje” 2.000 kn, Odbojkaškom klubu “Plavi” Peklenica 1.500 kn, Atletskom klubu Mursko Središće 1.500 kn i Caritasu Mursko Središće 1.000 kuna. Spomenuta tvrtka osnovana je prije 11 godina te zapošljava više od 200 radnika, a svi zaposlenici dolaze s područja Grada Murskog Središća i bliže okolice. Od samog početka proizvodnja je usmjerena prema specifičnom proizvodnom asortimanu medicinskog tekstila i patentiranim, bešavnim specijalnim tekstilnim proizvodima, što je i dugoročni cilj, uz potpuni odmak od klasičnog tekstila. Kontinuiranim uvođenjem novih tehnologija i patenata, nude proizvode i usluge visoke kvalitete i visokog stupnja dodane vrijednosti.

– Naša tvrtka nastoji prema svojim mogućnostima potpomagati zajednicu u kojoj posluje, a time i aktivnosti brojnih udruga s područja grada – izjavila je direktorica tvrtke “Neores” Nikica Kresta.

Član Uprave Stefan Kresta naglasio je pak iznimno dobru suradnju s gradonačelnikom Draženom Srpakom i Gradom Murskim Središćem.
– Zadovoljstvo nam je što možemo dati naš mali doprinos razvoju udruga koje djeluju na gradskom području – zaključio je Kresta. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje